Nastavak filma "Best Exotic Marigold Hotel"

Britanska komedija sa Devom Patelom, Ričardom Girom i Džudi Denč od 23. aprila u bioskopima.

Izvor: B92

Utorak, 21.04.2015.

16:46

Default images

Britanska komedija „Best Exotic Marigold Hotel” iz 2012. godine je bila pravo osveženje u vidu priče o grupi britanskih penzionera koji su krenuli u avanturu, sa postavom koju su činili slavni i iskusni britanski glumci. Glavni junaci su hrabro odlučili da penzionerski život sa ostrva nastave u Indiji u „luksuznom domu za zrele godine”. Njihova avantura se nastavlja, a „Best Exotic Marigold Hotel 2” naći će se na repertoaru domaćih bioskopa od 23. aprila. Reditelj Džon Maden je okupio originalnu postavu koju predvode Džudi Denč, Megi Smit, Bil Naji i Dev Patel, a nova lica su Ričard Gir i Temzin Greg.

,,Best Exotic Marigold Hotel” nalazi se u sred Radžastana, jedne od najromantičnijih indijskih država. Soni (Dev Patel) bacio je oko na jedno imanje jer je njegov prvi poduhvat Best Exotic Marigold Hotel ,,za starije i lepe” ostao sa samo jednom slobodnom sobom, što predstavlja problem za nove goste Gaja (Ričard Gir) i Laviniju (Temzin Greg). Dok sanjari o novom hotelu, Soni planira planira brak sa Sunainom (Tina Desai), koja je ljubav njegovog života.

U mesecima između monsunskih kiša i letnje vrućine, cela Indija pretvara se u vatromet boja i slavlja, jer je to sezona venčanja. Indijsko venčanje je događaj od ogromne važnosti – ne venčava se samo zaljubljeni par, već se porodice spajaju i venčanje u Indiji nikad nije skromni intimni događaj, već predstavlja veliko slavlje kojem prisustvuju svi iz života mladenaca. Reditelj Džon Maden je angažovao lokalnog planera venčanja, koji mu je pomogao oko svih detalja, da bi venčanje na velikom platnu izgledalo autentično. Maden je od samog početka zamišljao ples kao važan deo priče, s obzirom da se Soni sada nalazi u situaciji koju većina Indijaca rado prihvaća. Međutim na videlo je isplivala njegova nesigurnost.

Na filmu je radio koreograf Loginus Fernandes, a glavna tema za centralnu plesnu tačku filma je pesma iz bolivudskog hit-filma Jhoom Barabar Jhoom. Dev Patel je prokomentarisao plesnu tačku: „Plesanje je važan deo indijskog venčanja i mladenci obično imaju veliku plesnu tačku sa porodicom. Sa Olom Parkerom sam razgovaro kako ne volim da plešem... Na moju sreću, Soni je uspeo da se snađe i sad plešem kao Travolta. Verujem da će gledaoci uživati u plesnoj sceni na kraju u kojoj svi plešu”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: