Knjiga Jelene Lengold na rumunskom jeziku

Izdavačka kuća Arhipelag, izdavač i zastupnik prava Jelene Lengold, potpisala je sa izdavačem Velant iz Bukurešta ugovor za rumunsko izdanje knjige priča ove autorke Vašarski mađioničar. Knjiga Jelene Lengold biće objavljena na rumunskom jeziku početkom 2016. godine.

Izvor: B92

Utorak, 07.04.2015.

12:31

Default images

Vašarski mađioničar je najprevođenija knjiga Jelene Lengold. Knjiga je objavljena na engleskom, italijanskom, makedonskom i bugarskom jeziku, a u toku je priprema izdanja ove knjige u Poljskoj, Sloveniji, Albaniji, Češkoj i Mađarskoj.

Za knjigu Vašarski mađioničar Jelena Lengold je pre tri godine dobila Evropsku nagradu za književnost, a dobila je i nagrade „Biljana Jovanović“ za najbolju proznu knjigu godine i „Žensko pero“.
Jelena Lengold
Knjiga priča Vašarski mađioničar donosi priče o ljubavi i žudnji, o gradu i erotici, o svakodnevici i strasti. Pisane s velikom književnom snagom, ove priče su autentično svedočanstvo o intimi i svakodnevici, o čudima ljubavi i o svakodnevnim epifanijama. U pričama Jelene Lengold progovaraju svetlosti i senke svakodnevice i intime, veliki i mali obredi privatnosti i ljubavi. Zahvaljujući istančanoj psihologiji, u pričama iz knjige Vašarski mađioničar nalaze se neki od najboljih ženskih i muških likova novije srpske književnosti. Knjigu Vašarski mađioničar Arhipelag je objavio u tri izdanja na srpskom jeziku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: