Bečka publika očarana predstavom "Derviš i smrt"

Predstava "Derviš i smrt" Narodnog pozorišta iz Beograda naišla je na odličan prijem bečke publike.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.03.2015.

11:00

Default images
Foto: Beta

Glumci iz Beograda sinoć su dobili dug aplauz za predstavu koju su izveli u bečkom pozorištu "Akcent" u organizaciji Zajednice srpskih klubova u glavnom gradu Austrije.

Do poslednjeg mesta popunjen "Akcent teatar" govori o velikom interesovanju bečke publike za predstavu urađenu prema istoimenom romanu Meše Selimovića, u dramatizaciji Borislava Mihajlovića Mihiza i adaptaciji i režiji Egona Savina.

Glavni lik Ahmeda Nurudina igrao je Nikola Ristanovski, a u glumačkoj ekipi bili su Nenad Stojmenović (Mula Jusuf), Aleksandar Đurica (Begunac - Nepoznati), Nataša Ninković (kadijnica), Ljubomir Bandović (Hasan Dželebdžija), Boris Pingović (Muselim), Zoran Ćosić (uhoda), Slobodan Beštić (kadija) kao i Marko Nikolić (hadži Sinanudin), Nebojša Kundačina (tamničar), Tanasije Uzunović (Karazaim).

Predstava je premijerno izvedena 27. decembra 2008. godine na velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Bečka pozorišna publika je glumački ansambl nagradila dugim aplauzom.

Zajednica srpskih klubova u Beču već godinama dovodi predstave iz Srbije i Republike Srpske u Beč, čime je obogatila kulturni život srpske dijaspore u Austriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: