Narodnoj biblioteci poklon od Zadužbine Ive Andrića

Narodnoj biblioteci Srbije Zadužbina Ive Andrića uručila je sva izdanja ovog književnika objavljena u inostranstvu od 2012. godine do danas u okviru obeležavanja četrdesete godišnjice smrti našeg nobelovca, saopšteno je danas iz NBS.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.03.2015.

16:12

Default images
Foto: Tanjug

U ime Narodne Biblioteke Srbije v. d. upravnika Laslo Blašković primio je poklon i zahvalio se Zadužbini Ive Andrića, koja je knjige poklonila, i rekao da će dobra saradnja između dve institucije biti nastavljena.

Blašković je istakao da sva izdanja objavljena u inostranstvu, svedoče o značaju koji Andrić ima u svetskoj književnosti. On je pomenuo Andrićevu ulogu u duhovnom razvoju svakog čoveka, a naročito pisca.

Više od stotinu naslova Ive Andrića, štampanih u Srbiji, Zadužbina je poklonila i biblioteci "Vlada Aksentijević" iz Obrenovca, koja je pretrpela veliku štetu u prošlogodišnjim poplavama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: