Danas na Festu „Nebo iznad nas“

Projekcije na 43. Festu počinju od jutra, pa će najradoznalija publika moći već u devet sati u velikoj sali Sava centru da vidi film "Enklava" Gorana Radovanovića, čija je zvanična premijera sutra, 4. marta uveče u istoj dvorani, u nacionalnoj takmičarskoj selekciji. Popodne u Sava centru na programu je film o bombardovanju Beograda "Nebo iznad nas".

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2015.

09:55

Default images
Kadar iz filma "Nebo iznad nas"

Ova potresna drama obradjuje temu srpske zajednice koja je ostala na Kosovu i živi sasvim izolovano u enklavama.

Glavnu ulogu igra dečak sa Kosova Filip Šubarić, uz Nebojšu Glogovca, Anicu Dobru, Miodraga Krivokapića, Nenada Jezdića, Gorana Radakovića, kao i dečaka Denisa Murića, takođe sa Kosova (koji je posle fascinantnog debitovanja u "Enklavi" zaigrao i u filmu "Ničije dete").

Muziku potpisuje čuvena grčka kompozitorka Eleni Karaindru, scenografiju Vladislav Lašić, a montažer je Andrija Zafranović.

Film u produkciji beogradske kompanije "Art i popkorn" dobio je podršku domaćih filmskih i državnih institucija, kao i značajnijih međunarodnih fondova.

U Festovom programu "Horizonti" popodne će u SC biti prikazan film "Nebo iznad nas", drama holandskog reditelja i scenariste Marinusa Groothofa koja prati živote troje običnih ljudi različitih generacija tokom NATO bombardovanja Beograda 1999. godine.

Glavne uloge u filmu "Nebo iznad nas" igraju Nada Šargin, Boris Isaković, Nikola Rakočević, a uz njih Hristina Popović, Tihomir Stanić, Miloš Timotijević, Boda Ninković, Mladen Sovilj...

Svetska premijera održana je 28. januara na 44. festivalu u Roterdamu, a putem novog programa "IFR Live" projekcija je simultano prenošena u više evropskih bioskopa, medju kojima i u novobeogradskoj "Fontani".

U glavnom takmičarskom programu 43. Festa danas je na repertoaru u Sava centru nemački film "Feniks" reditelja Kristijana Pecolda.

Raznovrsni programi u toku su i u Domu sindikata, Kulturnom centru Beograda, Domu omladine, Kinoteci i bioskopu Fontana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: