Luke Black: D-Generation (VIDEO)

Debi singl mladog srpskog izvođača Luke Black, novog člana Universal Music porodice, danas je premijerno predstavljen na njegovom zvaničnom Vevo kanalu.

Izvor: B92

Utorak, 24.02.2015.

21:04

Default images

Spot za singl “D-Generation” je od danas dostupan na Luke Black VEVO kanalu. Ovim Luke Black postaje jedan od prvih izvođača u regionu koji ima privilegiju da svoj spot premijerno emituje na globalnom servisu VEVO.

Nešto mračnija i dublja nota pop zvuka upisala je projekat Luke Black na mapu izvođača na koje treba obratiti pažnju u 2015. godini. Melanholija i optimizam koji se sudaraju u tekstovima koje sam piše, najbolje opisuju univerzum u kome stvara ovaj dvadesetdvogodišnji mladić.

Luke Black rođen je u Čačku 1992. godine kao Luka Ivanović. Autorskom muzikom bavi se već skoro deset godina, tokom kojih je u miru svoje spavaće sobe snimio čak šest albuma koje su imali prilike da čuju samo njegovi najbliži prijatelji. Nije mogao da se zaustavi, morao je da stvara i da radi na svom muzičkom talentu.

Tokom stvaranja muzike Luke Black se posvećuje stvaranju konceptualno i tematski kompletnih celina. “Zamislim jednu situaciju ili opet proživim nešto što mi se već desilo. Onda tu scenu ponavljam u glavi... uhvatim se za nju i ne dopuštam da mi pobegne. U tom trenutku tekst i melodija se prikažu ispred mene, baš kao da su oduvek bili tu”, Luka objašnjava svoj kreativni proces. “Zapravo ja ne smišljam tekstove, oni su uvek bili u meni, samo je trebalo da ih stavim na papir.“
Njegov debi singl “D-Generation”, melanholična elektro himna, inspirisan je (de)generacijom današnjeg društva. Kao što i sam objašnjava, pesma predstavlja “deformisanu viziju događaja, ulaznicu koja omogućava pristup osećaju pripadnosti i prihvaćenosti u ovoj veštačkoj realnosti“.

“D-Generation sam snimio prošle godine sa prijateljima iz nezavisne produkcijske kuće Gruvlend iz Beograda. Pesmu smo objavili digitalno i poslali je radio stanicama. Svega nekoliko dana kasnije radio stanice počele su da je puštaju, a neke su je i stavile na svoje top liste. Potpuno ludo! Reakcije na pesmu su bile odlične... čak su me primetili i ljudi iz Universal Music i pozvali u svoju kancelariju u Beogradu. Bio sam prestravljen”, navodi Ivanović.

“Tačno se sećam, otišao sam na sastanak, a završio tako što sam napravio pravi mali koncert u njihovim prostorijama, sa predstavnicima Universal Music umesto publike. Pitali su me da li imam neke demo snimke, koje nisam imao, pa sam morao da iskoristim šansu i improvizujem na licu mesta... pevao sam iz petnih žila i srca... i... eto nekoliko meseci kasnije potpisao ugovor. Još uvek ne mogu da poverujem da se sve ovo dešava”, dodaje on.

Debi singl “D-Generation” digitalno je objavljen danas u Srbiji i širom sveta, a pored remasterovane verzije debi singla, na izdanju se nalaze tri remiksa iza kojih stoje MKDSL, Jan Nemeček i Luminous. Prvo studijsko EP izdanje očekuje nas već na proleće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: