Poslušajte prvu pesmu Pussy Riot na engleskom

Dve članice kontroverznog pank benda Pussy Riot objavile su spot za novu pesmu posvećenu Eriku Garneru, nenaoružanom čoveku kog je ubio njujorški policajac.

Izvor: Daily Mail

Četvrtak, 19.02.2015.

08:59

Default images

Nova pesma koju izvode Marija Aljohina i Nadežda Tolokonikova zove se “I Can’t Breathe”, što su poslednje reči koje je Garner izgovorio dok ga je policajac davio.

Aljohina i Tolokonikovaa su privedene 2012. zbog izvođenja protestnog performansa u jednoj od najvećih moskovskih crkava i osuđene za ekstremizam, ali su puštene nekoliko meseci pre isteka njihove dvogodišnje kazne zatvora u decembru 2013.

Ovo je prva pesma na engleskom ove grupe, ali su pankerke angažovale druge pevače za nju.

Tekst i vokali uglavnom su zasluga ruskih bendova Jack Wood i Scofferlane, dok Aljohina i Tolokonikova potpisuju koncept i produkciju spota.

“Pesma je za Erika i sve one, od Rusije do Amerike, koji trpe državni teror – bivaju ubijeni, davljeni, izbrisani s lica zemlje zbog rata i nasilja koje sponzoriše država”, stoji u saopštenju povodom objavljivanja spota. Na kraju pesme čuju se poslednje reči Erika Garnera:

“Da se izvučem za šta? Svaki put kad me vidiš, hoćeš da me maltretiraš. Umoran sam od toga. To mora da se završi danas. Zašto bi ti...? Svi prisutni će ti reći da nisam ništa uradio. Nisam prodavao ništa. Jer svaki put kad me vidiš, ti hoćeš da me maltretiraš. Hoćeš da ja prestanem da prodajem cigarete. Ja gledam svoja posla, ja gledam svoja posla. Molim te, ostavi me na miru. Kažem ti poslednji put, molim te, samo me ostavi na miru. Molim te, molim te, ne diraj me! Ne diraj me! Ne mogu da dišem... Ne mogu da dišem... Ne mogu da dišem...”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: