St(r)anica Beogradskog čitača: "Ljubav i druge sitnice"

U sredu, u 18 časova, će u Udruženju književnika Srbije, biti održano treće donatorsko-umetničko veče, "St(r)anica Beogradskog čitača", na kome će Jelica Greganović, pisac, novinarka RTB B92 i blogerka Bloga B92, imati promociju svoje knjige "Ljubav i druge sitnice".

Izvor: B92

Sreda, 18.02.2015.

11:07

Default images

Njeni gosti će biti akademski slikar, Miodrag Miško Petrović, inače takođe bloger Bloga B92, i mlada violinistkinja, Natalija Stojšin.

Cilj ove večeri, kao i prethodnih, je prikupljanje sredstava za skulpturu Beogradskog čitača, koja će biti postavljena u Beogradu sa ciljem da i glavni grad Srbije, poput mnogih evropskih gradova, dobije skulpturu koja će sve podsećati na važnost čitanja i značaj knjiga.

Inicijatorke ovog projekta su književnice Gordana Vlajić i Gordana Pešaković, kao i novinarka Tanja Šikić, a podržava ga Udruženje književnika Srbije i gradonačelnik Beograda, kao i brojni mediji, javne institucije i izdavači.

Pored njih, akciju mogu da podrže i pomognu i svi ostali, kupovinom ili poklanjanjem knjiga. Naime, na svakoj od ovih umetničkih večeri će moći da se kupe prikupljene knjige, i to po ceni koju kupci sami odrede, a koja samo ne sme da bude niža od sto dinara.

Večeras će pored Jelice Greganović, Miodraga Miška Petrovića i Natalije Stojšin, budućeg Beogradskog čitača svojim učešćem podržati i Jasmina Ninkov, direktorka Biblioteke grada Beograda, Jovan Ćirić, direktor Instituta za uporedno pravo, pisac Miljurko Vukadinović i Dejan Mastilović, direktor Agencije za štampu i izdavaštvo "Filip Višnjić".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: