Raspisan konkurs za esej o Disu

Odbor 52. manifestacije "Disovo proleće" raspisao je konkurs za prvu pesničku zbirku na srpskom jeziku, za esej o Disu i Disovom stvaralaštvu, koji će biti otvoren do 10. aprila, a pravo da konkurišu imaju autori do 31 godine starosti, saopšteno je danas iz čačanske biblioteke "Vladislav Petković Dis".

Izvor: Tanjug

Utorak, 10.02.2015.

11:44

Default images

Pravo učešća na konkursu za esej o Disu i Disovom stvaralaštvu imaju mladi književni kritičari, studenti, postdiplomci i učenici koji proučavaju poeziju rodonačelnika srpske moderne.

Stručni žiri rezultate će saopštiti najkasnije do 20. maja, a najbolji rukopis za prvu pesničku zbirku štampaće Gradska biblioteka i objaviti u ediciji "Tokovi". U saopštenju se precizira da pesnici koji konkurišu za nagradu "Mladi Dis" treba da dostave organizatoru "Disovih svečanosti" rukopis u tri primerka sa najmanje 30 pesama na srpskom jeziku, potpisanih šifrom.

Razrešenje šifre treba poslati posebnom kovertom, uz rukopis, na adresu Gradske biblioteke, sa naznakom "za konkurs".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: