Vasil i Bojan Z: Šta se zapravo desilo?!

Duboko sam uveren da će svima koji su u nedelju uveče bili na Kolarcu biti potreban još koji dan da smire disanje, da popusti slatki bol u mišićima smejavcima, pre nego što „hladne glave“ budu mogli da i razmisle šta se pred njima zapravo desilo.

Izvor: Piše: Miloš Milovanoviæ

Utorak, 03.02.2015.

09:18

Default images
Foto: Milovan Milenkoviæ

U ovome ne postoji ni trunka preterivanja. Jer ne dešava se svakog dana da se okolnosti tako poklope kako se to desilo prve večeri februara. Štaviše, mnogima se ne desi nikada.

A onda će nastupiti ponovno proživljavanje nesvakidašnjeg umetničkog događaja koji slobodno možemo nazvati potpuno interaktivnim, jer između izvođača i svakog slušaoca ponaosob nije postojala baš ni trunka barijere. Svi ljudi u publici bili su suštinski u prvom redu, dodirnuti vrhunskom interpretacijom, osećajući kako dva nesvakidašnja umetnika u njima bude ono najlepše.
Foto: Milovan Milenkoviæ
O tome najpreciznije svedoči slika koju je bilo moguće zabeležiti samo te večeri u Velikoj dvorani Kolarca – kraj svake numere dočekan je osmehom i smehom, dugotrajnim aplauzom i ovacijama. Prisustvovali smo demonstraciji talenta, ljubavi, posvećenosti, savršene umetničke komunikacije... kako je neko u publici u jednom trenutku dobacio – demonstraciji muzičke moći.

Vasil Hadžimanov i Bojan Zulfikarpašić nesebično su sa publikom podelili, koliko je god to moguće, svoje višedecenijsko iskustvo, koje su pre samo nekoliko nedelja rešili da ujedine. Možda su samo oni koji vrlo dobro poznaju njihove muzičke puteve, afinitete, poslednje projekte mogli da pretpostave kakav će biti rezultat ovog, očigledno, dugo čekanog spoja. Za sve ostale to je bilo iznenađenje kakvo smo kao deca priželjkivali pred Novu godinu.
Foto: Milovan Milenkoviæ
Osim vrhunske svirke, tehnički besprekorne, idejno sveže i prijemčive, Bojan i Vasil su pokazali nesvakidašnji muzički smisao za humor. I ne samo muzički. Njihovi razgovori tokom celog koncerta, muzički i verbalni, delovali su kao šou program svetskog ranga. Posebno u ambijentu koji je podsećao na npr. Kodak teatar ili nešto slično. „Upad“ didžej dueta Rahmanee & Uce, sjajno osveženje, začin muzičkom specijalitetu i tačno odmereno.

Dvojica savršenih pijanista, dva neverovatna kompozitora, majstora umetničke komunikacije... Uz to, sve što su te večeri izveli, delovalo je potpuno prirodno i lako. Svakom drugom neponovljivo. Njima, lako. Posle svega, postavlja se samo jedno pitanje: koliko brzo ćemo ih ponovo slušati, i kako ovaj šou provozati celim svetom?
Foto: Milovan Milenkoviæ
Sve pohvale, naravno, idu i na račun organizatora, inspiratora, operativaca. Oni su te večeri sami sebi zadali težak domaći, kao i velika očekivanja publike.

Svestan „opasnosti“ padanja u potpunu, nesputanu patetiku...

Momci hvala i bravo! Lestvica je sada vrlo, vrlo visoko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: