Džon Karpenter: Iz bioskopa u prodavnicu ploča

Džon Karpenter, slavni reditelj filmova “Noć veštica” i “Bekstvo iz Njujorka”, objaviće 3. februara album sa autorskom muzikom.

Izvor: B92

Utorak, 27.01.2015.

22:24

Default images

Iako je komponovao muziku za neke od svojih najpoznatijih filmova, šezdesetsedmogodišnji Karpenter, do sada nije objavljivao ploče koja nemaju veze sa pokretnim slikama. To će se promeniti 3. februara, kada u prodavnice stiže njegov album “Lost Themes”.

U pitanju je ploča obojena zvukom sintisajzera i koja podseća na muziku iz osamdesetih godina prošlog veka. Imajući u vidu Karpenterovo primarno zanimanje, nije čudno što većina kompozicija zvuči kao sa nekog “slešer” saundtraka.

U snimanju albuma "Lost Themes" pomogao mu je sin Kodi Karpenter i kumče Daniel Dejvis.

Album je moguće preslušati putem radija NPR.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: