Premijera predstave „Rodoljubac“ u Zvezdara teatru

Predstava "Rodoljubac" o Jovanu Steriji Popoviću, po tekstu Milovana Vitezovića, u adaptaciji i režiji Nebojše Bradića, biće premijerno izvedena večeras na sceni "Danilo Bata Stojković" Zvezdara teatra.

Izvor: Tanjug

Petak, 23.01.2015.

08:36

Default images

Naslovni lik igra Igor Đordjević, a Sterijinog oca Radoslav Milenković. U ansamblu su Isidora Minić (supruga), Zorana Bećić (majka i balerina, neprebolna ljubav), Dejan Lutkić (Kraljević Marko i Toma Vučić) i Ivan Janketić (gajdaš koji svira Mocarta).

Scenografiju potpisuju Bradić i Mile Jeremić, kostime Marina Vukasović Medenica, a kompozitor je Zoran Erić.

Dramaturg predstave Dušan Kovačević, upravnik Zvezdara teatra koji već ima predstavu "Rođendan gospodina Nušića", najavio je plan da sledeća predstava bude posvećena Radoju Domanoviću.

"To je davnašnja želja da neke od izuzetno važnih ljudi, pre svega za pozorište, vidimo na sceni, ne samo njihova dela koja su igrana i poznata, već njihove živote kroz koje se može tumačiti i objasniti zašto su pisali baš to što su pisali, kako su živeli, koje je to vreme bilo iz kog su nastali ti nama poznati komadi, šta mi to o njima znamo, a šta - mnogo - ne znamo", kaže Kovačević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: