Mario Vargas Ljosa prvi put na pozorišnim daskama

Peruanski pisac Mario Vargas Ljosa prvi put će se oprobati kao glumac u pozorištu i to u vlastitom komadu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.01.2015.

19:41

Default images

Slavni nobelovac će se iduće nedelje pojaviti na sceni Teatra Real u Madridu u vlastitom komadu "Priče o kugi", koji predstavlja slobodnu adaptaciju "Dekamerona", srednjovekovnog italijanskog pisca Đovanija Bokača.

Kako prenosi AFP, sedamdesetosmogodišnji književnik će igrati vojvodu Ugolina, plemića iz 14. veka.

Iako je često javno čitao odlomke svojih romana, Vargas Ljosa je prestravljen svojom prvom, pravom glumačkom ulogom.

"Nervozan sam, jako nervozan. Osećam paniku, strah. Ali je u isto vreme sve to jako podsticajno i uzbudljivo. Jedno potpuno novo, podmlađujuće iskustvo", naveo je on.

Vargas Ljosa je rekao da je njegov komad inspirisan Bokačovim remek-delom, ali da je mnogo kraći. Originalno delo sadrži 100 priča, dok predstava traje manje od dva sata.

Predstava "Priče o kugi", u kojoj vojvoda Ugolino i još četiri lika ispredaju priče u doba kuge u Firenci, biće na repertoaru madridskog teatra od 28. januara do 1. marta.

Vargas Ljosa, poznat po romanima "Pantaleon i posetiteljke" , "Tetka Hulija i piskaralo", "Rat za kraj sveta", "Jarčeva fešta" i "Razgovor u katedrali", dobio je Nobelovu nagradu za književnost 2010. godine.

foto: flickr.com/dadevoti

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: