Maja Miloš u žiriju filmskog festivala u Roterdamu

Srpska rediteljka Maja Miloš biće član žirija takmičarskog programa "Tiger Award" na 44. filmskom festivalu u Roterdamu, koji počinje danas, a u drugim programskim celinama biće prikazana tri srpska filma, dok će roterdamske premijere moći istovremeno da se vide u tri bioskopa u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.01.2015.

08:34

Default images
Foto: youtube printscreen

Film "Naše telo" reditelja Daneta Komljena učestvuje u takmičarskom programu kratkog metra.

Dokumentarac "Živan pravi pank festival" Ognjena Glavonića biće prikazan u programu "As long as it takes".

Igrani film "Nebo iznad nas" (manjinska srpska koprodukcija), u režiji Marinusa Grotofa uvršten je u program "Lime Light".

Maja Miloš je sa debitantskim filmom "Klip" 2012. osvojila glavnu nagradu u Roterdamu "Hivos Tiger Award", kao i nagradu holandske kritike.

Ove godine u takmičarski program za prvi i drugi film uvršteno je 13 igranih filmova iz celog sveta. Petočlani žiri izabraće tri filma koji će dobiti tri ravnopravne nagrade "Hivos Tiger Award" i po 15.000 evra.

Bioskopi "Fontana" (Beograd), "Eurocinema" (Subotica) i "Kupina" (Niš) biće deo festivala, koji traje do 1. februara. Odabrano je ukupno 16 bioskopa van Holandije. Sa po jednom dvoranom zastupljene su Italija, Slovenija i Španija, a sa po pet bioskopa Velika Britanija i Poljska.

To je prvo izdanje revolucionarne platforme koja prenosi uzbudjenje festivalske premijere u bioskope širom Evrope i integriše internet i socijalne mreže u festivalsko tkivo.

Publika u bioskopima posle premijere putem "live streaming" veze moći će da pozdravi reditelja i ekipu filma, koji će biti u Roterdamu i da razgovara sa njima postavljajući im pitanja preko Tvitera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: