Konkurs za „Mlade književne super talente“

Izdavačka kuća Samizdat ponovo organizuje konkurs pod nazivom ''Mladi književni super talenti'' uz pomoć Komercijalne banke. Konkurs je izazvao veliku pažnju, jer mladi autori retko dobijaju šansu da objave svoja dela.

Izvor: B92

Subota, 17.01.2015.

16:56

Default images

Konkurs ''Mladi književni super talenti'' i ove godine pružiće šansu svim mladim piscima da ostvare svoj početnički san. Osnovni kriterijumi izdavačke kuće Samizdat jesu da dela budu visoke književno umetničke vrednosti i da odišu zrelošću, iako njihovi tvorci ne smeju imati više od 18 godina.

Povodom toga, Lidija kusovac, glavna urednica Samizdata kaže:

„Propozicije podrazumevaju da se na konkurs javljaju književni super talenti koji su između 12 i 18 godina. Dakle, svako ko piše, ko je već napisao roman, ili koji je sada u procesu pisanja, može da se javi na ovaj konkurs i ukoliko ima između 12 i 18 godina“.

Glavna urednica Samizdata napominje da je jako važno da književna dela budu kratki romani, do 200 strana, podsecajuci da su sve propozicije i elementi konkursa objavljeni na sajtu B92.

„Izdavačke kuće pre svega očekuju da se od knjiga koje izdaju da se tiraži obnavljaju, da one budu veoma čitane, što je naravno i ovde uslov zato što su u pitanju dobra književna dela, ali vi ne možete da očekujete od nekog ko ima 12 godina da već ima svoju publiku. Mi smo se zapravo našli tu da malo poguramo, da budemo vetar u leđa tim mladim stvaraocima za koje ne postoji prostor“ kaže Lidija Kusovac.

Ovogodišnji konkurs trajaće do 1.februara, nakon čega tekstovi ostaju u rukama žirija. Prve tri nagrade za tri najbolja dela biće objavljivanje dela, a mladi autori dobiće i honorar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: