Jagodina: 7,5 mil. dinara za "Dane komedije"

Skupština grada Jagodine je za tradicionalni 44. Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dani komedije", koji će po tradiciji biti održani od 20. do 27. marta, planirala u budžetu 7,5 miliona dinara, stoji u Odluci o budžetu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 11.01.2015.

22:51

Default images

Festival će ove godine biti održan pod sloganom "I smeh i suze dolaze iz srca" Jovana Popovića Sterije. Za nastup na festivalu prijaviljeno je 36 prestava što je po broju prijavljenih rekord, rekao je umetnički direktor festivala Dobrica Milićević.

"Prava je jurnjava, opsada, silne intervencije raznih ljudi, da dovedu predstavu na festival", rekao je Milićević novinarima. Selektor festivala Ivana Vujić će do 15. januara, pogledati sve prijavljene predstave i predložiti repertuar, objasnio je Milićević. Siguran sam biće u teškom iskušenju za koje predstave će se opredeliti, rekao je on.

"Prvi put nam se prijavila jedna predstava iz inostranstva, to je novoformirano Srpsko pozorište iz Temišvara i gledaćemo da ta predstava, zatvori festival, van zvanične konkurencije za nagrade", dodao je Milićević.

U okviru festivala promovisaćemo knjigu doktorke Aleksandre Kuzmić, "Slika sveta u dramama", a obezbedili smo da na promociju dođu Dušan Kovačević, Nebojša Romčević i Radomir Putnik, rekao je on.

Najavljena je i izložba posvećena glumcu Miji Aleksiću, a jedna od najznačajnih nagrada festival nosi njegovo ime. Autor izložbe je iz njegovog (Aleksićevog) rodnog mesta Crnić.

Reč je preseku života Mije Aleksića i kao čoveka i kao umetnika i ta izložba će krasiti hol kulturnog centra tokom trajanja festivala. Na pitanje da li su obezbeđena sredstva za festival, Milićević je rekao: "Živimo od obećanja", precizirajući da su najveći izdaci festivala dolasci pozorišta, a najmanji honorari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: