Brajan Mej: „Adam Lamber bolji i od Fredija Merkjurija“

Brajan Mej je izjavio kako aktuelni pevač grupe Queen Adam Lamber ima ogroman raspon glasa i da pojedine visoke tonove peva bolje i od Fredija Merkjurija.

Izvor: NME

Subota, 20.12.2014.

15:29

Default images

Adam Lamber peva sa Queen od 2012. godine. U intervjuu koji je legendarni gitarista ove grupe nedavno dao japanskom ogranku Universal Music, Mej objašnjava sličnosti i razlike između Merkjurija i Lambera:

„Queen pesme su teške za pevanje. Da biste ih uspešno otpevali, vaš glas mora imati veliki raspon. Čak ni mnogi sjajni pevači ne mogu da ih otpevaju na način na koji je Fredi to radio. Međutim, Adamu to olako polazi od ruke. On ih može otpevati i u snu. Postoje visoki tonovi koje na koncertima „izvlači“ čak bolje od Fredija. Mislim da kada bi ga Fredi čuo, rekao bi nešto u stilu „Hmmm...Ti đubre jedno. Ti to stvarno možeš da otpevaš!“ kaže Mej uz osmeh.

Povodom Lamberovih pokreta na bini, Brajan Mej priča:

“On ni ne mora da se trudi. Adam je prirodan, na isti način na koji je Fredi to bio. Nismo tražili tog tipa, samo se pojavio. On nikoga ne imitira već peva svoju pesmu.”

Grupa Queen će u januaru održati turneju po Velikoj Britaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: