Beograd dobio strip knjižaru "Čarobna šuma"

Na beogradskom Trgu Republike od danas ponovo radi jedna samostalna knjižara "Čarobna šuma" koju su ortački otvorile izdavačke kuće "Čarobna knjiga" i "Darkwood".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.12.2014.

21:45

Default images

Čast da otvori po prostoru malu (50 metara kvadratnih) ali izuzetno uspešno projektovanu knjižaru-striparnicu pripala je jednom od najpoznatijih svetskih pisaca za mlade i sve koji se tako osećaju, Italijanu Federiku Moći, koji je doputovao u Beograd kao gost "Čarobne knjige".

Na otvaranju koje je privuklo brojne poklonike izdavačke produkcije ove dve kuće kojima je zajedničko da objavljiju stripove i grafičke novele a "Čarobna knjiga" ima u svojoj ponudi najkvalitetnije prevedene žanrovske knjige i interesantne domaće autore, govorili su pored Moće vlasnici knjižare Borislav Pantić ( "Čarobna knjiga") i Slobodan Jović ("Darkwood") a goste je pozdravila menadžer za odnose sa javnošću Maja Baračkov.

Ona je odala priznanje dvojici izdavača što nisu ostali samo na pravljenju planova već su sa "reči prešli na delo" i realizovali ideju o otvaranju novog mesta na kome će se okupljati ne samo ljubitelji pisane reči već i poklonici devete umetnosti - stripa.

Realizacija je, prema rečima Jovića, trajala više od godinu dana a dobijeni pristor još nije dovršen ali su iskoristili dolazak Moće da ga zvanično otvore. On je najavio da "Čarobna šuma" od veceras počinje da radi i izrazio nadu da kupcima neće smetati što sve police nisu još popunjene niti je završeno konačno uređenje prostora.
Federiko Moæa na otvaranju strip knjižare; Foto: Tanjug/Danilo Peternek
Za Jovića i Pantića je posebno značajno što je strip konačno dobio svoje zasluženo mesto u "Čarobvnoj šumi" da bude izložen kako dolikuje i planiraju da u ovom prostoru organizuju susrete sa autorima, razne prodajne akcije i knjniževne večeri.

"Hteli smo da Beogradu poklonimo jedinstven prostor koji će se reazlikovati od drugih knjižara pa i po ponudi koju nudi kupcima", kazao je Pantić.

Ležerni Moća nije morao ni da kaže, jer se moglo videti po njemu, da se prijatno oseća u Beogradu i da ga veseli što je mogao da zvanično otvori jedan novi prostor namenjen kulturnim sadržajima.

On je citirao Skota Ficdžeralda da "sve što vredi nije lako da se uradi" i dodao da "mu je drago što je težak i trenovit put koji su vlasnici knjižare morali da prevale završen".

"Drago mi je što su uz knjige na policama i stripovi koji su spoj slika, boja i reči i što se nudi lektira za mlade i one koji su mladi duhom kao što su i mojih pet naslova", dodao je Moća.

"Uveren sam da ova vrsta lektire kao i stripovi mogu da odvedu čitaoce do novih prostora koji će im, kao što glasi naslov moje nove knjige, doneti 'Taj trenutak sreće'", poručio je Moća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: