"Najkraći dan" 21. decembra u 11 gradova Srbije

''Filmkultura'' poziva ljubitelje filma na proslavu Svetskog dana kratkog filma i celodnevno uživanje u ovoj formi sedme umetnosti. ‘’Najkraći dan’’ - 21. decembra, u 11 gradova u Srbiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.12.2014.

09:35

Default images

“Najkraći dan” je jednodnevna manifestacija posvećena kratkometražnom filmu koju “Filmkultura” organizuje u saradnji ustanovama kulture - partnerima, a uz podršku Ministrstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije, Sekretarijata za kulturu Grada Beograda i Doma omladine Beograda. Održava se 21. decembra, na najkraći dan u godini, koji je zbog svoje simbolike proglašen za Svetski dan kratkometražnog filma, te se kao takav obeležava širom Evrope i sveta u cilju afirmacije ove filmske forme.

Celodnevni program u Domu omladine Beograda 2014. godine obuhvatiće filmsku radionica za srednjoškolce (koju vodi reditelj Stefan Arsenijević), obrazovni program u obliku kreativne filmske radionice za niže osnovce, projekcije domaćih kratkometražnih filmova, selekciju filmova sa konkursa “Najkraći dan”, tribinu na temu angažovanog filma, kao i selekciju nemačkih kratkometražnih filmova po izboru Goethe Instituta.

Najbolji filmovi održanog konkursa na temu najkraćeg dana u godini biće prikazani u Domu omladine Beograda u okviru manifestacije ''Najkraći dan'', a pobednika, koga će odabrati publika, očekuje nagrada fotoaparat Canon IXUS 135. ''Filmkultura'' poziva ljubitelje filma da dođu tog dana i podrže film koji im se najviše dopada. Za ovaj događaj izrađen je merač aplauza koji će na osnovu broja decibela presuditi kome će biti uručena vredna nagrada. Pored Beograda (Dom omladine Beograda, Dvorana kulturnog centra Beograda), ovogodišnji ''Najkraći dan” biće održan u još deset gradova širom Srbije - Šabac, Arilje, Gornji Milanovac, Novi Sad, Vrnjačka Banja, Leskovac, Niš, Negotin, Smederevo, Pančevo.

Program u Dom omladine:

10.00 - 12.00 MALI FILM (Obrazovni program u obliku kreativne filmske radionica za niže osnovce)
12.00 - 13.00 PRAVI MALI FILM (Projekcija filmova dečijeg stvaralaštva snimljenih u okviru radionica “Mali film” iz 10 gradova Srbije)
11.00 – 14.00 KRATKA ŠKOLA KRATKOG FILMA (Filmska radionica za srednjoškolce, koju vodi reditelj Stefan Arsenijević)
14.00 - 16.00 ELDORADO (Selekcija domaćih filmova koji koketiraju sa američkim filmskim žanrovima)
16.30 - 18.15 JUTOPIJA (Selekcija domaćih filmova – jedan pogled filmskih stvaralaca na istoriju ovih prostora)
18.30 - 20.00 JUTOPIJA ILI KAKO SU ME IZDALI SOPSTVENI IDEALI - TRIBINA
20.00 - 21.30 NAJKRAĆI DAN U 3 MINUTA (selekcija filmova sa konkursa “Najkraći dan”)
21.30 - 23.30 FILM AB – Selekcija Goethe Instituta

Više o manifestaciji "Najkraći dan" možete saznati na zvaničnom sajtu http://www.najkracidan.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: