Atelje 212: Premijera predstave "Kazimir i Karolina"

Predstava "Kazimir i Karolina", po tekstu Edena fon Horvata u režiji Snežane Trišić, biće premijerno izvedena večeras na velikoj sceni "Mira Trailović" Ateljea 212.

Izvor: B92

Sreda, 17.12.2014.

22:28

Default images

Naslovne uloge u socijalnoj drami sa elementima melodrame igraju Bojan Dimitrijević i Jelena Đokić. U velikom ansamblu su Marinko Madžgalj, Katarina Žutić, Tihomir Stanić, Nenad Cirić, Nebojša Ilić, Milica Gojković, Jovana Stojiljković, Radomir Nikolić i, prvi put u pozorištu, Vladan Matović.

Muziku uživo izvode kompozitorka Irena Popović (klavir), Vladimir Gurbaj (klarinet) i Danilo Tirnanić (bubnjevi). Scenograf je Darko Nedeljković, kostimograf Maja Mirković, dramaturg Gordana Goncić.

Tekst je sa nemačkog jezika preveo Boško Milin. Radnja komada odigrava se između dva svetska rata, 30-ih godina u Minhenu, tokom jedne noći na Oktoberfestu.

Glavni likovi su šofer koji je ostao bez posla i njegova verenica koja ga napušta, jer u strahu za egzistenciju traži sebi bolju priliku. Prema rečima rediteljke, Horvat priča o tome "šta su uzroci i posledice čovekove bede, kako materijalna beda utiče na moralnu i emocionalnu bedu, a u vreme sadašnje svetske ekonomske krize to je više nego aktuelno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: