Improve kolektiv slavi drugi rođendan u Štabu

Improve kolektiv slavi svoj drugi rođendan, a proslava je danas u 20h. Mesto održavanja je u prostoru galerije Štab u Savamali, u Crnogorskoj 10.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.12.2014.

10:49

Default images

Na koncertu novih improvizacija učestvuje čitava paleta domaćih muzičara i gostiju iz inostranstva, a dogadjaj upotpunjuje izložba fotografija naše omiljene fotografkinje Ivane Čuture. Ivana će predstaviti selekciju svojih radova posvećenih improvE večerima u protekle dve godine.

Muzičari koji nam ovog puta dolaze u goste su Antez, francuski perkusionista i eksperimentator na velikom bas bubnju, zatim gitaristkinja Maja Radovanlija, koja nam dolazi iz daleke Minesote. Muzičari kolektiva Improve u jednoj od vrlo retkih prilika nastupaju zajedno, inspirisani živom grafičkom ‘partiturom’ video umetnika Rodriga Roy-a Cezares-a. Roy u realnom vremenu generiše svoj apstraktni video upravo na osnovu zvukova koje program ‘čuje’ u prostoru. Nakon ovog improvizacionog dijaloga izmedju videa i akustične svirke, nastupaju mlade snage domaće improv scene, u trećem i poslednjem setu Ad hoc improve ansambla.

Improve kolektiv u sastavu Igor Čubrilović, Lukatoyboy, Svetlana Maraš, Igor Stangliczky, Wo0 i Milana Zarić , svakog 15-og u mesecu već dve godine organizuju večeri improvizovane muzike, konceptualnih instalacija i radionica. Preko 50 domaćih i internacionalnih muzičara i umetnika je do sada nastupilo na Improve-u, koji se pozicirao na domaćoj kulturnoj sceni kao vodeća platforma za eksperimentalnu elektro akustičnu muziku i multimedijalni dijalog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: