Može li joj Alchajmer najzad doneti Oskara?

Nakon brojnih izvanrednih uloga, zbog kojih je na glasu kao jedna od najtalentovanijih glumica današnjice, sa četiri nominacije za Oskara, Džulijan Mur bi u februaru najzad mogla da dobije ovo prestižno priznanje.

Izvor: Izvor: Tanjug

Nedelja, 14.12.2014.

20:37

Default images

Na početku filma "Still Alice", profesorka Kolumbija Univerziteta, koju igra Džulian Mur, oličenje je zdravlja dok džogira kampusom - sve do trenutka kada shvati da se izgubila.

Jedva primetni pokreti na njenom bledom licu odaju njenu paniku, ali to nije ništa u poređenju s onim što je čeka u budućnosti.

Briljantnoj profesorki, prelepoj riđokosoj Alisi će u pedesetoj biti dijagnostikovana Alchajmerova bolest, čijem će napredovanju publika u bioskopu moći da bude svedok.
Beta/AP
Ova uloga u filmu je Džulijan Mur već obezbedila brojne pohvale kritike i nominaciju za Zlatni globus, a mogla bi da joj donese i prvog Oskara.

"Still Alice" je niskobudžetno ostvarenje koje je na sebe skrenulo pažnju pre svega zahvaljujući glavnoj glumici.

"Bila sam zaista uzbuđena ponudom da igram tu ulogu i u tom filmu jer nisam nikada videla da se o Alchajmeru govori u prvom licu", izjavila je za Rojters Mur, koja je dosad četiri puta nominovana za nagradu Američke filmske akademije.

"Obično su te priče predstavljene sa gledišta osobe koja se stara o bolesniku ili člana porodice. Krenuti na to putovanje iznutra bilo je zaista izazovno", navela je ona.
Beta/AP
Publika zajedno sa njom uranja u glavni lik, saznaje više o Alisinim strahovima od njenog muža, kog igra Alek Boldvin ili njene ćerke Lidije koja je došla da se brine o majci, a koju tumači Kristen Stjuart.

Mur je poznata po tome što detaljno istražuje svaku svoju ulogu. Ta sklonost donela joj je i Emi nagradu za portret guvernerke Aljaske i ultrakonzervativne republikanke Sare Pejlin.

Na snimanju Alise, glumica je rediteljima Ričardu Glaceru i Vošu Vestmorlendu rekla da neće ništa prikazati što nije videla tokom rada sa ljudima obolelim od Alchajmera.
Beta/AP
"Najviše mi je bilo stalo do ideje da se ljudima da prostor da budu ono što jesu i da se o njima ne sudi po tome kako bolest utiče na njih", rekla je Mur.

“Znali smo da je Mur ona prava za tu ulogu”, izjavili su reditelji, dodavši da su bili sigurni da će glumica uspeti da savlada sve teške momente u filmu i prenese potresne emocije.

Mur je rekla da bi bila "zaista srećna" ukoliko bi se našla u ovogodišnjoj probranoj grupi nominovanih glumica za Oskara.

"To bi bilo fantastično. To bih baš volela", navela je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: