JDP i gimnazijalci: „… i ja volim pozorište”

Jugoslovensko dramsko pozorište i Fondacija Jugoslovenskog dramskog pozorišta tokom decembra realizuju projekat „… i ja volim pozorište” koji beogradskim gimnazijalcima približava pozorište na nov način.

Izvor: B92

Subota, 13.12.2014.

15:03

Default images

Projekat „… i ja volim pozorište” osmišljen je kako bi učenici završnog razreda gimanzije mogli da se upoznaju s procesom stvaranja i prikazivanja pozorišnih predstava u uslovima visoko profesionalne produkcije i na vrhunskom umetničkom nivou. Pokrenut je sa ciljem da se mladim ljudima približe vrednosti i značaj umetnosti.

Tokom posete JDP-u, gimnazijalci će saznati kako funkcioniše jedan veliki teatar, imati priliku za organizovan obilazak zgrade pozorišta, beplatno gledati jednu od predstava sa repertoara, sresti se i razgovarati sa glumcima i ostalim učesnicima u pozorišnom procesu.
U nedelju, 7. decembra učenici Filološke gimnazije u Beogradu posetili su pozorište, pogledali predstavu “Mletački trgovac” Vilijama Šekspira u režiji Egona Savina i nakon predstave razgovarali sa Egonom Savinom, Predragom Ejdusom i Draganom Mićanovićem.

U nedelju, 14. decembra Jugoslovensko dramsko pozorište će ugostiti učenike V beogradske gimnazije koji će gledati predstavu POKOJNIK Branislava Nušića u režiji Igora Vuka Torbice na sceni Teatra “Bojan Stupica” i razgovarati sa rediteljem Igorom Vukom Torbicom i glumcima Dejanom Dedićem i Stefanom Bundalom.
Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: