Počelo snimanje filma "Mi, treća Jugoslavija"

Snimanje dokumentarnog filma pod radnim naslovom "Mi, treća Jugoslavija" u režiji Milice Paunović započeto u Zagrebu biće nastavljeno na teritoriji nekoliko glavnih gradova bivše Jugoslavije.

Izvor: B92

Subota, 29.11.2014.

20:35

Default images

Foto: Nicolas Raymond / Flickr.com

U produkciji beogradskog studija Gama M, početkom novembra u Zagrebu je započeto snimanje dokumentarnog filma koji se bavi prikupljanjem ideja i stavova o mogućoj novoj državnoj tvorevini, pitanjem - da li je danas izvodljiva ili poželjna.

Kako je saopštio producent, snimanje filma usmereno je na sagovornike različitih socijalnih, intelektualnih i starosnih nivoa, ljude iz domena kulture, javnog života, vojske.

Prema rečima rediteljke Paunović, cilj filma je da se napravi presek osećanja i argumenata u vezi ove teme koja je večito otvorena, da se definiše i od strane običnih ljudi, pa je fokus snimanja najvećim delom na njima.

Film je predviđen za televizijsko prikazivanje i domaće i međunarodne festivale dokumentarnog filma, a završetak snimanja planiran je za jul 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: