12. Beogradski festival igre - Uhvati svetlost

Pod sloganom "Uhvati svetlost", 12. Beogradski festival igre za naredno proleće najavljuje ukupno 15 predstava u Beogradu, 2 u Novom Sadu, i po jednu u Vršcu i Pančevu.

Izvor: B92

Petak, 28.11.2014.

13:20

Default images

Od 23. marta do 9. aprila, publika će uživati u najsvežijim produkcijama sa svetske plesne scene. U Centru Sava ćemo gledati predstavu "Milonga" londonskog Teatra Sadlers Vels, koju potpisuje Sidi Larbi Šerkauji, i koja predstavlja fuziju savremene igre i najboljeg argentiskog tanga.

Na istoj sceni će se predstaviti dve velike baletske kompanije, Balet Visbaden i Balet Bazel sa postavkama trojice popularnih koreografa, Aleksandera Ekmana, Johana Ingera i Ričarda Sigala. Pred limitiranim brojem gledalaca, igraće se i jedna od najekskluzivnijih predstava ove sezone - "Istočna senka" u koreografiji i režiji Jiržija Kilijana.
Pozorište na Terazijama biće scena za prvi nastup njujorške trupe Balet Trokadero od Monte Karla, koja predstavlja duhovitu stranu tradicionalnog baleta kroz parodiju i zamenu uloga među polovima. Na Terazije stiže i sicilijanska Kompanija Zappala Danza koja je prošle godine oduševila beogradsku publiku, ali i francuska Kompanija Kafig koja donosi predstavu koreografa Murada Merzukija o boksu i sitnicama koje povezuju igru i borilačke veštine.

Na sceni Ateljea 212, predstavlja se Kompanija Inbal Pinto iz Tel Aviva, sa komadom koji govori o životu u cirkusu. U Operu Madlenianum se vraća jedan od najpopularnijih londonskih koreografa i kompozitora, Hofeš Šehter, sa višestruko nagrađivanom predstavom "Sunce", koja obećava jak zvuk, rasvetu svojstvenu rok koncertima i angažovan plesni vokabular.
Na velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta, gledaćemo briselsku Kompaniju Antona Lakija, koreografa koji je dugo igrao u Kompaniji Akrama Kana, i koji donosi svoj višestruko nagrađivani komad "Pazi na raskorak". Norveška trupa Zero Visibility stiže na Crveni krst sa premijernim izvođenjem komada "Gost" Ine Kristel Johansen.

Na istom mestu, predstaviće se i ženevska Kompanija 7273 sa hipnotišućim delom "Tarab", kao i Kompanija Sol Piko iz Barselone, sa sasvim novim čitanjem poznate muzike Čajkovskog, i predstavom "Memoari jedne Buve". Ulaznice za sve predstave su već u prodaji, po ceni od 800,00 do 2.100 rsd.

Beogradski festival igre se realizuje u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji, a izvođenje programa podržavaju Ministarstvo kulture Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu AP Vojvodine, Grad Beograd, ambasade i inostrani centri kulture, kao i kompanije Vip mobile, Societe Generale banka, Nivea, Fondacija Hemofarm, Bambi, DDOR Novi Sad, Heineken, Doncafe, Neste Adriatic, Roche, Hotel Hyatt Regency, SP Lasta, i mnogi drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: