“Hobit” u novoj tehnologiji

Nova tehnologija High Frame Rate (HFR) stiže u Srbiju, u bioskope "Roda Cineplex" u Beogradu i "Arena Cineplex" u Novom Sadu, kao i u mrežu mobilnih bioskopa "Mobil 3D Cinema". Prvi film koje će biti prikazan u HFR-u je "Hobit: Bitka Pet Vojski".

Izvor: B92

Sreda, 26.11.2014.

14:37

Default images

Inače, ovu tehnologiju imaće i bioskopi "Cineplexx" na Ušću i u Delta sitiju.

Prvi film koji će biti prikazan u HFR-u je "Hobit: Bitka Pet Vojski", predpremijerno 11. decembra u 00:05 sati (u noći 10. na 11. decembar).

Reditelj Piter Džekson ponovo pomera granice filmske produkcije ovim spektaklom koji je završni deo serijala po Tolkinovim romanima.

Samo publika odabranih bioskopa u svetu biće u mogućnosti da uživa u magiji koju donosi najnovija tehnologija.

Skoro 80 godina u bioskopima je bila prisutna tehnologija koja se bazira na projekciji 24 slike u sekundi. Sada nove čari donosi projekcija 48 slika u sekundi.

Kod HFR tehnologije se radi o novom postupku rukovanja kamerom koji omogućuje snimanje i prikazivanje dvostruko većeg broja slika u sekundi. Iz tog razloga su pokreti u filmu dočarani realnije, a kvalitet 3D projekcije biće još bolji.

Dodatni kvalitet koji donosi HFR se u najvećoj meri vidi kod brzih scena u filmu, kao i kod kretanja kamere dok prati odredjeni objekat ili osobu u sceni. Senzacionalan bioskopski doživljaj je zagarantovan upravo kod 3D filmova jer je pozadina savršeno oštra pa se time 3D efekat znažajno pojačava.

"Art Vista" je najavila turneju u više od 100 mesta širom Srbije posredstvom mobilnih ekipa "Mobil 3D Cinema".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: