I kraj novembra u znaku “Rabbitlanda”

Film “Rabbitland” će tokom novembra biti prikazan na 12 festivala u SAD, Koreji, Kini, Meksiku i Evropi, a pre nekoliko dana dobio je nagradu i na festivalu Exground u Visbadenu

Izvor: B92

Sreda, 26.11.2014.

09:05

Default images

Animirani film “Rabbitland” Ane Nedeljković i Nikole Majdaka Jr. i posle skoro dve godine od svetske premijere na Berlinalu nastavlja uspešnu festivalsku turneju. Film je do sada prikazan na brojnim festivala širom sveta i osvojio je više značajnih nagrada. U novembru film je prikazan u Holivudu u takmičarskom programu AFI Festa koji organizuje Američki filmski institut (American Film Institute). U okviru festivala ANIMPACT (ANIMPACT Animation Festival 2014) koji prikazuje odabrane nagrađivane filmove sa najznačajnijih svetskih festivala, film se u novembru prikazuje u Koreji i Kini, a u decembru i u Japanu.

Na nedavno završenom međunarodnom festivalu kratkog filma Exground Fest u Visbadenu u Nemačkoj, “Rabbitland” je osvojio specijalnu nagradu žirija. Početkom oktobra film je osvojio i nagradu za najbolji film po mišljenju studentskog žirija na Međunarodnom festivalu prvog animiranog filma Primanima u Mađarskoj.

Tokom novembra film je i na Big Cartoon festivalu u Moskvi, Rusija; Filmskom festivalu u Orhusu, Danska; festivalu Eastern Neighbors u Hagu, Holandija; Cutout Festu u Keretaru, Meksiko; Međunarodnom filmskom festivalu Etiuda&Anima u Krakovu, Poljska; Međunarodnom festivalu kratkog filma Sequence u Tuluzu, Francuska; Festivalu filma fantastike Fancine u Malagi, Španija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: