Bitef proglašen za "Regionalni festival godine"

Međunarodni pozorišni festival u Beogradu Bitef dobio je nagradu publike u kategoriji "Festival godine" 2013/2014, koju dodeljuje najstariji relevantni regionalni veb portal o kulturi Teatar.hr, saopštila je danas pres služba Bitefa.

Izvor: Tanjug

Subota, 22.11.2014.

17:14

Default images

Nagrada u toj kategoriji je od ove godine proširena na čitav region. O nominacijama za jedinu regionalnu nagradu o kojoj u potpunosti odlučuje publika, u prvom krugu pristiglo je čak 34.227 glasova, od kojih je odabrano po pet nominovanih u svakoj od deset kategorija.

Bitef je nominovan za nagradu zajedno sa FEN festivalom iz Opatije, IKS festivalom iz Splita, Tjednom suvremenog plesa iz Zagreba i Festivalom novog cirkusa.

Pobednika je u novom krugu glasanja odabrala publika. Ceremonija dodele održana je juče u zagrebačkoj Tvornici kulture i kao i prethodnih godina, bila je kombinacija druženja pozorišnih profesionalaca sa publikom i rođendanske proslave najstarijeg regionalnog portala u kulturi.

Regionalnu nagradu Festival godine za Bitef su primile Jelena Knežević izvršna direktorka festivala i Jovana Janjić, producentkinja Bitefa.

"Ova nagrada potvrđuje poziciju Bitefa kao krovnog regionalnog događaja na kojem se prezentuju najbolja regionalna i internacionalna teatarska dostignuća, ali i ustanovljava i održava platforma za razvoj novih pozorišnih svetskih tendencija. Ponosni na nagradu, nastavljamo dalje, u čast nedavno preminulog tvorca i doživotnog umetničkog direktora Bitefa Jovana Ćirilova, velikana pozorišta i kulture", ističe se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: