Aplauzi "Travelatoru" Dušana Milića

Igrani film reditelja i scenariste Dušana Milića "Travelator" premijerno je prikazan sinoć u bioskopu "Sinepleks" na Ušću i ostavio jak utisak originalnim stilom i snažnom pričom koja efektno prepliće akciju i dramu u virtuelnoj i realnoj stvarnosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.11.2014.

08:35

Default images

Duge aplauze dobili su autor Milić, glavni glumac Nikola Rakočević, kao i glumci đorđe đoković, Slavko Labović, Branka Šelić, producent Goran Šušljik, izvrsni producent Snežana Penev, direktor footgrafije Petar Popović, montažeri Milena Predić i Lazar Predojev, kompozitor Aleksandar Ranđelović i drugi saradnici, a na kraju je cela ekipa nagrađena ovacijama.

"Travelator" je svetsku premijeru imao u septembru na festivalu u Montrealu, gde je osvojio nagradu za inovacije.
Foto: Tanjug/Tanja Valiè
Rakočević igra tinejdžera sa nadimkom Slovenac, izbeglicu koji živi u baraci sa bolesnom majkom, a beg od sivila i beznađa traži u video igricama tipa "pucačina", dok za život zarađuje kao plaćeni ubica.

Izvesne "patriote" šalju ga u Las Vegas da eleminiše zaštićenog svedoka, pripadnika srpske mafije. U "gradu greha" mladić upoznaje raskoš i poroke, dok sa ekrana, ali i uživo na ulicama proroci predskazuju sudnji dan. Film je sniman na lokacijama u Beogradu i Las Vegasu od 2009. do 2012. Zatim su rađeni postprodukcija, specijalni efekti i originalna video igrica.

Epizodne uloge igraju i Boris Isaković, Ketania Henderson, Milan Jovanović Strongmen, Džek Dimić...

"Travelator" je od danas na redovnom repertoaru u Beogradu, Kragujevcu, Novom Sadu...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: