Grupa Ride ponovo svira

Kultni britanski bend Ride će sledeće godine na festivalu Primavera u Barseloni održati povratnički koncert kog će pratiti svetska turneja.

Izvor: B92

Sreda, 19.11.2014.

09:34

Default images

Njihova stara diskografska kuća Creation objavila je fotografiju na kojoj se vidi jedna zgrada u Barseloni na kojoj je ogroman bilbord, sa velikim natpisom Ride. Početkom meseca se u Barseloni pojavio sličan bilbord sa natpisom The Strokes, čime se najvaljuje koncert njujorškog benda na predstojećem festivalu koji će se održati krajem maja 2015.

Ride su predstavnici takozvanog shoegaze pravca kom takođe pripadaju My Bloody Valentine i Slowdive. Osnovani su 1988, objavili su 4 albuma, a njihovo prvo izdanje “Nowhere” iz 1990. danas ima kultni status. Poslednji album “Tarantula” je objavljen 1996, iste godine kada je grupa prestala sa radom. Član grupe Endi Bel je donedavno svirao u bendu Beady’s Eye kog je predvodio Liam Galager.

Pravac shoegaze je nastao početkom devedesetih i karakteriše ga psihodelična gitarska muzika. Ime u bukvalnom prevodu znači “zurenje u cipele”. Nil Halsted, vođa grupe Slowdive je često tokom koncerata gledao u pod, nakon čega su britanski novinari smislili pomenuti izraz koji je postao sinonim za ceo žanr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: