Zašto ne radi pozorište "Duško Radović"?

Rekonstrukcija Malog pozorišta “Duško Radović” na Tašmajdanu je završena, ali ne zna se kada će početi da radi.

Izvor: Izvor: M. Veljkoviæ, Veèernje novosti

Utorak, 18.11.2014.

09:08

Default images

Rekonstrukcija Malog pozorišta “Duško Radović” na Tašmajdanu je završena, ali ono ne samo da nije počelo da radi, nego se čak i ne nazire neki okvirni datum kada bi, konačno, moglo ponovo da primi male posetioce! Glavni razlog je to što objekat još nije dobio upotrebnu dozvolu za rad, pišu Večernje novosti. U pozorištu nemaju nikakve informacije o tome kada će se konačno preseliti u obnovljenu zgradu, niti zašto taj proces toliko dugo traje.

“ U ovom trenutku nije moguće odrediti vreme početka održavanja predstava u novom pozorištu”, kažu iz Sekretarijata za kulturu grada Beograda. “MUP i dalje sprovodi obaveznu proceduru predviđenu zakonom za sve rekonstruisane objekte kako bi izdao neophodnu dozvolu.”

-- Pročitajte i Malo smo pozorište, ali veliku senku bacamo --

Dobijanje saglasnosti da je sve u redu sa merama zaštite od požara neće okončati muke pozorište. Naime, posle odobrenja Uprave za vanredne situacije, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove pokreće postupak za dobijanje upotrebne dozvole.

A muke su počele praktično prvog dana rekonstrukcije u koju je uloženo skoro neverovatnih pet miliona evra. Prvi radnici kročili su u prostorije pozorišta 19. marta 2012. i ugovoreni rok za završetak bio je septembar 2013.

Naravno, ovaj termin je “debelo” probijen. U predizbornoj kampanji najavljivano je svečano otvaranje “najkasnije u septembru” ove godine, ali kako trenutno stoje stvari biće dobro ako mališani ponovo pohrle u svoj omiljeni kutak na Tašmajdanu i u prvoj polovini 2015!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: