Svečano otvoren 5. Green Fest

Pred prepunom velikom salom Doma omladine Beograda, sinoć je otvoren 5. Međunarodni festival zelene kulture "Green Fest".

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

10:29

Default images

Festival je počeo u 10 časova radonicama za učenike osnovnih i srednjih škola, a program je nastavljen sa projekcijama filmova i predavanjima namenjenim studentima i opštoj javnosti. Puni holovi zainteresovanih posetilaca su još jednom potvrdili da je ova manifestacija jedan od najlepših sadržaja koji se vezuju za zaštitu životne sredine.

Ceremonija svečanog otvaranja je počela u 20 časova uz taktove pesme Luja Armstronga "What a wonderful world".

"Ovaj festival uvek ima otvorena vrata Doma omladine Beograda, koji ćemo nastaviti da podržavamo i pomažemo u relizaciji, dokle god organizatori Green Festa to žele." - rekao je Marko Stojanović, vršilac dužnosti direktora Doma omladine Beograda.

"Green Fest je manifestacija koja je neophodna, i koja daje jedan novi identitet Beogradu, identitet 21. veka. Naš Sekretarijat će nastaviti da pomaže i podržava ovaj festival i ove sjajne mlade ljude, koji iz godine u godinu nastavljaju da nas iznenađuju izuzetnim zalaganjem u realizaciji ne samo ove manifestacije, već i drugih projekata na kojima sarađujemo." - kazao je Goran Trivan, sekretar Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda.

" Izuzetno je veliko zadovoljstvo raditi godinu dana na festivalu, jer rezultat, ova ispunjena sala, je već sama po sebi nagrada i pohvala za uloženo vreme, emocije i rad. Hvala vam što nas podržavate, i hvala vam što ste deo našeg zelenog talasa." - rekla je Ivana Jovčić, izvršni direktor Centra za unapređenje životne sredine, organizatora Green Fest-a.

Nakon ceremonije otvaranja program je nastavljen projekcijom filma "Seme života". Festival traje do petka, a svi posetioci će moći da uživaju u premijernim projekcijama filmova, radionicama, predavanja i izložbenom programu. U četvrtak u okviru obrazovnog programa izdvajamo predavanje o razvoju baštenskih zajednica, i dve panel diskusije, o ekonomskim potencijalima prirodnih dobara i o pametnim gradovima.

Filmski program se danas nastavlja projekcijama takmičarskih filmova u sali Amerikana, kao i revijalnim programom u 16, 18 i 20 časova.

Organizatori festivala pozivaju sve posetioce da se uključe u društvenu kampanju sakupljanja knjiga za biblioteku "Vlada Aksentijević" iz Obrenovca čiji je kompletan fond knjiga uništen tokom katastrofalnih poplava u maju 2014. Knjige će moći da se doniraju na info pultu "Green Fest"-a, samo tokom trajanja festivala.

Ovogodišnji Međunarodni festival zelene kulture “Green Fest” se održava uz pomoć Ministarstva omladine i sporta RS, Grada Beograda - Sekretarijata za zaštitu životne sredine i Sekretarijata za kulturu i podršku kompanija Lenovo i Canon, kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: