Smotra italijanskog filma u Kinoteci

Smotra italijanskog filma, organizovana u saradnji Jugoslovenske kinoteke sa Italijanskom federacijom kino klubova, počinje sutra u novoj zgradi Kinoteke.

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.10.2014.

19:18

Default images

Ovogodišnji izbor predstavlja pet filmova koji su različitim umetničkim i produkcionim kvalitetima ostvarili značajan uspeh kod publike, najavio je umetnički direktor programa Paolo Minuto.

Smotru otvara omaž reditelju Karlu Macakuratiju, koji je bio gost Beograda 2010. godine sa filmom "Stradanje", a koji je nedavno preminuo, neposredno pred premijeru filma "Stolica sreće".

Sledi "Mafija ubija samo leti", jedan od filmova o kojima se najviše govorilo prethodne godine u Italiji, zbog naslova, ali i sadržaja. To je rediteljski debi Pjerfrančeska Diliberta Pifa, koji obnavlja italijansku tradiciju socijalno angažovanih filmova uz lični pečat ironije i komedije karakteristične za Siciliju.

Zatim će biti prikazan film "Božja misao" u režiji Edoarda Vinspira. Mladi autor Sidni Sibilija u filmu "Mogu da prestanem kad god želim" nudi izuzetno zabavnu priču koja je i pored humora ipak zasnovana na problemima današnjice.

Smotru zatvara film braće Antonija i Marka Manetija, iskusnih reditelja koji rado menjaju žanrove. "Napulj je pesma" je komedija zasnovana na kriminalističkom filmu, istovremeno smešna i nežna, romantična i avanturistička priča smeštena u Napulj uz sjajne glumce i puno muzike, navodi se u najavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: