Francuzi šokirani: Ministarka kulture ne čita knjige

Priznanje francuske ministarke kulture, Fler Pelren, da u protekle dve godine nije pročitala nijednu knjigu skandalizovala je Francuze i izazvala lavinu kritika na društvenim mrežama.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.10.2014.

19:17

Default images

Pelren je dodatno zgrozila svoje sunarodnike kada, gostujući u jednoj TV emisiji, nije mogla da navede nijedan naslov ovogodišnjeg dobitnika Nobelove nagrade za književnost, francuskog pisca Patrika Mondiana, s kojim je, kako se pohvalila samo nekoliko minuta ranije, bila zajedno na ručku.

"Nemam problem da priznam da tokom protekle dve godine nisam imala vremena da čitam", rekla je ministarka, navodeći brojne obaveze koje je imala u vladi, najpre kao šefica resora za inovacije i digitalnu ekonomiju, a sada i kao ministarka kulture.

"Čitam puno beleški, čitam puno skupštinskih dokumenata, čitam puno vesti, izveštaja AFP-a... ali vrlo malo knjiga", objasnila je ona.

Njene izjave su dovele Tviter do usijanja. Mnogi su šokirani izjavom ministarke, posebno činjenicom da ne zna nijedan Modianov roman.

"Dug život našoj briljantnoj vladi, a posebno ministarstvu kulture", napisao je jedan korisnik Tvitera.

Bilo je, medjutim, i onih koji su pokušali da stanu u ministarkinu odbranu: "Najgore je to što bi mnogi osudili Fler Pelren da nedovoljno radi da je kojim slučajem rekla da čita svako veče".

"Francuska se konačno suočila sa svojim glavnim problemom u periodu najdublje krize: Fler Pelren nije čitala Modiana", zaključio je u sali izvesni @HenriRouquier.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: