Počeli pozorišni Dani Zorana Radmilovića

U pozorištu Timočke krajine "Zoran Radmilović" u Zaječaru, u nedelju su otvoreni pozorišni dani koji nose naziv proslavljenog srpskog glumca.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 27.10.2014.

10:45

Default images

Ova manifestacija, koja se 21. put održava u rodnom gradu Zorana Radmilovića, otvorena je predstavom "Kabare Nušić" zaječarskog pozorišta, po dramatizaciji Dimitrija Kokanova i Jovane Tomić, koja je i režirala taj komad.

Briljantna igra ansambla oduševila je pozorišnu publiku koja je sjajno reagovala i glumce nekoliko puta nagradjivala aplauzom za igru koju su gledali.

"Ovim komadom, zapravo, pokušavamao da damo odgovor na pitanje ko su Nušićevi poznati likovi danas, gde su medju nama i u kolikoj meri i mi sami ličimo na njih", kazala je rediteljka Jovana Tomić nakon predstave.

Tradicionalna nagrada "Zoranov brk", koji se dodeljuje posle svake festivalske večeri za najbolju glumačku bravuru, glumici Jeleni Rajić dodelila je Ana Sofrenović.

Neposredno pre otvaranja festivala, u foajeu pozorišta je otvorena izložba fotografija "Edinburški festival" autora Linde Grejem. Predsednik stručnog žirija, teatrolog Zoran Đerić, otvarajući Dane "Zorana Radmilovića", podsetio je na genijalnost ovog glumca. Napomenuo je da Zoran Radmilović, iako je bio ovenčan svim nagradama
za svoja glumačka dostignuća, nije prestajao da igra svog Ibija, a potom i Radovana Trećeg.

"Te dve groteskne figure, koje su stigle iz različitih svetova ali su se susrele u našem vremenu dok nije položen u aleju velikana. Ali, ni tada nije prestao da nam se smeši njegov brk jer nije uspeo da skrije svoj osmeh ispod brka", rekao je Đerić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: