Mafijaš iz "Dobrih momaka" tuži Simpsonove

Glumac koji je tumačio Frenkija Karbonea u legendarnim "Dobrim momcima" tuži studio koji stoji iza "Simpsonovih" zbog toga što je navodno mafijaš iz Springfilda Lui "ukraden" iz Skorsezeovog remek-dela iz 1990. godine.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

09:02

Default images

Frenk Sivero, poznat i po ulozi u Kumu 2, tražiće na sudu odštetu u iznosu od 250 miliona dolara. U tužbi on tvrdi da sličnost njegovog Frenkija i Luija iz "Simpsonovih" krši zakone o intelektualnoj svojini u Kaliforniji.

Tužba na 13 strana takođe navodi da Luijev "izgled i maniri snažno podsećaju na karakternog glumca Frenka Sivera".

Osim toga, tvrdi se da čuveni "glas Simpsonovih" Den Kastelaneta, koji pozajmljuje glas i Luiju, „modulirao“ svoj glas po italijansko-američkom glumcu Džou Pešiju, koji je takođe imao ulogu u „Dobrim momcima“.

Lika Luija se pojavljuje u velikom broju epizoda, od početka emitovanja serije 1989. godine.

Sivero je inače poznat po tome da žustro štiti svoja autorska prava, pa je nedavno tužio jedan restoran, koji je nazvao sendvič po njegovom liku iz „Dobrih momaka“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: