"Optimizam na kašičicu" u Beogradskoj filharmoniji

Oktet muzičara Beogradske filharmonije otvoriće sutra uveče u Sali Beogradske filharmonije novi ciklus koncerata kamerne muzike pod nazivom "Optimizam na kašičicu“".

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.10.2014.

20:55

Default images

Oktet muzičara Beogradske filharmonije u sastavu Ognjen Popović, klarinet, Sava Đurić, fagot, Nenad Vasić, horna, Tijana Milošević, prva violina, Selena Jakovljević, druga violina, Boris Brezovac, viola, Nemanja Stanković, violončelo i Boban Stošić, kontrabas izvešće romantični Šubertov "Oktet" na otvaranju kamerne sezone koncerata.

Okupljeni u različite kamerne ansamble, filharmoničari će publici kroz pet koncerata u ciklusu “Optimizam na kašičicu” predstaviti najlepša dela kamerne muzike, obradovaće mnoge koji nisu uspeli da nađu mesto na koncertima u novoj sezoni Beogradske filharmonije pod nazivom "Optimizam kao dijagnoza".

Prema oceni klarinetiste Popovića Šubertov "Oktet" je izazov za ansambl i za svakog muzičara pojedinačno, zahteva prvoklasne soliste koji treba da se skupe u zajedničku formaciju i pruže maksimum.

"Iako se mi dobro poznajemo, odnos među muzičarima je intimniji kada sviramo u manjim sastavama. Svaki orkestar treba da neguje kamerno muziciranje koje je možda i nešto najlepše u muzici”, smatra Popović.

Šubertov "Oktet" je prvo javno izvođenje imao 1827. godine, u jednom kafeu pri Filharmonijskoj dvorani u Beču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: