Pedru Almodovaru uručena Limijer nagrada

Španskom reditelju Pedru Almodovaru, uručena je sinoć u Lionu u Francuskoj nagrada "Limijer" (Lumiere) koja se od 2009. godine dodeljuje nekoj ličnosti iz sveta
filma za celokupno umetničko delo.

Izvor: Beta

Subota, 18.10.2014.

13:02

Default images

Almodovaru, autoru 33 filma, nagradu je predala francuska glumica Žilijet Binoš koja mu je prethodno odala priznanje u govoru na ceremoniji kojoj su prisustvovale mnoge poznate ličnosti iz sveta filma.

"Verujem da sam uvek u svojim filmovima tražio boje ispunjena filmom svog detinjstva. Posle smrti majke počeo sam sebi da govorim da je ona uzrok tog postupka. Ja sam bio njena osveta i nadam se da sam bio na visini, već 35 godina svim srcem pokušavam da budem", rekao je uzbudjen reditelj pri primanju nagrade.

Pre Almodovara nagradu, uspostavljenu 2009. godine, dobili su Klint Istvud, Miloš Forman, Ken Louč, Žerard Depardje i Kventin Tarantino.

"Ja sam autentičan autor u smislu da radim ono što mogu da radim na moj način", rekao je autor filma Volver (2006) tokom masterklase organizovane juče popodne.

"Uvek sam znao još od rane mladosti da je moja vokacija da pričam priče, i da to radim kroz slike", rekao je on.

Almodovar (65) režirao je filmove kao što su "Kika", "Žene na rubu nervnog sloma", "Visoke potpetice", "Veži me", "Sve o mojoj majci", "Pričaj sa njom", "Zakon želje" i "Matador".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: