Aplauzi za film "Branio sam Mladu Bosnu"

Igrani film "Branio sam Mladu Bosnu" reditelja i scenariste Srđana Koljevića premijerno je prikazan 14. oktobra u Sava centru.

Izvor: Izvor: Tanjug

Sreda, 15.10.2014.

09:27

Default images

Autor i velika glumačka ekipa dobili su dug aplauz mnogobrojne publike, u kojoj su bile i ličnosti iz političkog i javnog života, kao i kolege iz filmskog sveta koje su došle da podrže ovaj interesantan i kvalitetan projekat.

Istorijska drama o suđenju akterima Sarajevskog atentata kroz spoj faktografije i emocija govori o zanosu i idealima članove Mlade Bosne, ali iz do sada manje poznatog ugla.

Jedan od glavnih aktera filma je mladi advokat Rudolf Cistler, austrijske nacionalnosti, koji im je dodeljen kao branilac po službenoj dužnosti, a tom zadatku je pristupio časno, zastupajući pravo i pravdu u politički obojenom sudskom procesu koji su sprovele austrougarske vlasti u Sarajevu 1914. godine.

-- Pročitajte i Srđan Koljević: Mladobosanci su bili socijalni buntovnici --
Foto: Promo Košutnjak film
Tu ulogu igra Nikola Rakočević. U ansamblu su Nebojša Glogovac, Vuk Kostić, Boris Isaković, Dragan Petrović-Pele, Ljubomir Bandović, Branislav Lečić, Radoslav Milenković, Irfan Mensur, Bane Tomašević, kao i generacija novih glumačkih imena: Miloš Ðurović, Milan Marić, Vaja Dujović, Vučić Perović, Marko Grabež, Marko Pavlović...

Direktor fotografije je Goran Volarević, kostimograf Boris Čakširan, scenografkinja Zorana Petrov, montažer Petar Putniković, umetnički direktor Slobodan Terzić, maskerka Marinela Spasenović, a za muziku je angažovana Bilja Krstić.

Producent je Zoran Janković - kuća "Košutnjak film", a distributer "Art Vista". Projekat su podržali Filmski centar Srbije i Radio-televizija Srbije.

Film će danas imati premijeru u Novom Sadu, a od 16. oktobra biće na redovnom bioskopskom repertoaru širom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: