Etnografski muzej: Festival Etnološkog filma

Međunarodni festival etnološkog filma biće ove jeseni održan 23. put, od 15. do 21. oktobra u Etnografskom muzeju u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 08.10.2014.

21:00

Default images

Selekciona komisija odabrala je 24 filma za takmičarski i 11 za informativni program. Za festival je bilo prijavljeno 86 filmova (71 iz inostranstva i 15 iz Srbije) na značajne etnološke i antropološke teme.

Članovi komisije su reditelj Arsenije Jovanović, producent Vladimir Anđelković i etnolog i antropolog Dalibor Pešić. Na festivalu se dodeljuju Gran pri "Dragoslav Antonijević", kao i nagrade najboljem domaćem i inostranom, ali i filmu koji je na najbolji način prezentovao nematerijalno nasleđe.

U žiriju će biti reditelji Adela Peeva i Emilio Dela Kjeza, kao i etnolog i muzejski savetnik Etnografskog muzeja Saša Srećković.

U okviru festivala održavaju se i specijalni, studentski i "ID3min" programi, kao i dve debate - o ulozi i značaju filmskog medija u očuvanju kulturnog nasleđa i o razvoju samostalne studentske produkcije antropološkog filma.

Posebno će biti dodeljene nagrade najboljem studentskom filmu i tri najbolja ID3min filma - snimljena mobilnim telefonom., Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: