Kakva nas muzička jesen očekuje u DOB-u?

Jesenju muzičku sezonu u Domu omladine obeležiće pre svega 30. Beogradski džez festival, od 24 do 27. oktobra, rekao je Tanjugu urednik muzičkog programa DOB-a Dragan Ambrozić.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 28.09.2014.

13:29

Default images

"Ovakve godišnjice su redak jubilej i u svetskim okvirima, a posebno među velikim kulturnim manifestacijama u našem gradu. Na ovaj praznik odavno ne dolaze samo oni koje interesuje džez, nego svi oni kojima je draga umetnička muzika u širem smislu", rekao je on.

Glavna zvezda, kako je najavio, biće virtuoz latino džeza - Mišel Kamilo - na klaviru, sa svojim Triom, ali velika imena su takođe i Čarls Lojd, kao i Children of Light Trio u kome sviraju neki od najvažnijih instrumentalista današnjice: Danilo Perez, Džon Patitući, Brajan Blejd.
Kao i svake godine, tu je još mnogo iznenađenja vrednih da ih publika otkrije, iz celog sveta i naše zemlje, rekao je on, dodajući da će detalji biti objavljeni na pres konferenciji 30. septembra.

U okviru proslave godišnjice Doma omladine - 18. oktobra - publici će biti predstavljena grupa "Škrtice".

"I u svojoj jubilarnoj 50. godini rada, Dom omladine se potvrđuje kao temelj ozbiljnog klupskog koncertnog života. Jesen je glavni koncertni period na klupskoj sceni, pa nas zato očekuje pregršt ozbiljnih rok dešavanja", istakao je Ambrozić.
On je naveo koncerte od Vlade Divljana do Repetitora i grupe Ti, od Jinx do Kande Kodže i Nebojše, od grupe Zoster do Kristala, od Nikole Vranjkovića do Bestbeat koji će nas obradovati krajem godine izvođenjem kompletnog albuma Bitlsa "A Hards Day Night", na njegovu godišnjicu.

"Nekoliko stranih gostovanja različitih žanrova takođe privlači dužnu pažnju, od Kris Ekmana sa Rikardom Parasol, do Entombed".

"Posebna poslastica, ipak, može se očekivati na dan godišnjice Doma omladine, kada publici premijerno predstavljamo grupu Škrtice, novi bend Caneta iz Partibrejkersa, uz učešće mladih beogradskih rokera", rekao je Ambrozić. Na pitanje šta bi izdvojio od predstojećih koncerata na drugim scenama u Beogradu, odgovorio je da "svakako treba obratiti pažnju na živ rad malih alternativnih centara u našem gradu koji s vremena na vreme dovode manje poznata, ali zanimljiva imena underground muzike iz sveta".

"Ne bih izdvajao ni jedno ime, nego bih preporučio malo više truda u praćenju svih organizatora koji pokušavaju da u našoj sredini predstave neke nove umetničke tendencije. Ne bismo smeli da ih izneverimo", poručio je Ambrozić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: