Marčelov „Napet šou“ stiže 1. oktobra

Dugoočekivanо izdanje „Napet šou“ Marka Šelića biće u prodaji od srede, 1. oktobra, od 18 sati - samo u knjižari Delfi SKC. Ekskluzivno tog dana, takođe od 18 sati, u Delfi Cafeu u SKC-u Marčelo će potpisivati prve primerke svoje nove knjige.

Izvor: B92

Petak, 26.09.2014.

16:35

Default images

Popularni pisac i muzičar Marko Šelić, kojeg na Balkanu poznaju pod pseudonimom Marčelo, pripremio je još jedno spisateljsko delo, koje će se pojaviti u izdanju Lagune.

„Napet šou“ je knjigoalbum – knjiga sa diskom. Osim tekstova svih pesama, sadrži i fotografije rada na albumu i knjizi, kao i autorske tekstove koji šire sliku o pesmama i diskutuju teme „Napetog šoua“.

„Markov ’Napet šou’ uzbudljiv je trenutak u karijeri čoveka koji ima šta da kaže i zna kako to da učini, umetnika progonjenog podjednako društvenim i ličnim demonima; ako mene pitate, ionako mi je sumnjiv svaki pesnik kome se bilo koji od tih demona ne javljaju. Samim tim ’Napet šou’ je i fotoportret ovog društva, zatečenog u raskoraku između lošeg sada i goreg sutra. ’To jest, Hoće li biti bolje? Neće.’, kaže Marko, i odmah potom zaboravi šta je rekao, pa piše, peva, govori i iznad svega živi kao da ipak hoće, i kao da je baš on taj koji će svojim ljudskim i umetničkim činjenjem prevaliti, pretegnuti ovaj svet na svetliju stranu. A zašto? Zato što samo tako čovek može i sme da živi: u napetosti, koja je drugo ime za ono kad ne daš i baš ne daš i eto ne daš paucima da premreže nebo”, piše Teofil Pančić povodom nove Marčelove knjige.

-- Pročitajte i "20.000" - Marčelo najavljuje "Napet šou" --

Na ovom delu radilo je dosta ljudi, različitih godina i profesija, u pokušaju da što bolje proniknu u svakodnevicu, naše „ovde i sad“ – jednom rečju, u pitanje zašto svi živimo napet šou.

Pored Marka Šelića, autori tekstova u knjizi su i reditelj Kokan Mladenović, pisci David Albahari, Mihajlo Pantić i Pavle Zelić, aforističar Dalibor Đorđević, rok kritičar Petar Janjatović, kolumnista Draža Petrović, mirovni radnik Milan Colić, psiholog i psihoterapeut Vladan Beara i koordinatorka organizacije ASTRA Elena Krsmanović.

Od petka, 3. oktobra, knjigu „Napet šou“ moći ćete da kupite u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca kao i onlajn putem. Uz kupljenu novu Marčelovu knjigu na poklon dobijate CD „Napet šou“.

-- Pročitajte i Marčelo - "Komplikovani" (VIDEO) --

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: