"Dositejevo pero" za Ršuma i Kolareva

Nagrada dečje kritike "Dositejevo pero" za najbolju knjigu u 2013. godini, za mlađi i stariji uzrast, biće uručena 7. oktobra dobitinicima medju kojima su Ljubivoje Ršumović i Igor Kolarev, saopštio je organizator.

Izvor: Beta

Petak, 26.09.2014.

10:22

Default images

Na osnovu odluke "najoštrijeg i najiskrenijeg" žirija sastavljenog od sto đaka beogradskih osnovih škola, Ršum je nagradjen za "Vidovite priče", Kolarev za "Klizave priče" a Jelena Anđelović za "U carstvu sveznalstva".

Stariji osnovci izabrali su kao najbolje "Mamin dnevnk" Lidije Nikolić", "Pisma Andriji" Nade Kljajić i "Pazi kako silaziš niz stepenice" Zorana Božovića.

Nagrade "Dositejevo pero" biće uručene u Udruženju književnika Srbije, u okviru Dečje nedelje, navode organizaotri Prijatelji dece Voždovca i Zemuna i Muzej srpske književnosti.

Deca su odlučila i da zahvalnica pripadne i ilustratorima i priređivačima "Snežne kraljice" i "Ilustrovane biblije za decu".

Prvu nagradu velikog dečjeg žirija, Dositejevo pero, ustanovljenu 1997 godine, do sada su dobili i Silvija Otašević za "Plurkine Musketare,Gradimir Stojković za "Hajduka na Duanvu", Uroš Petrović za "Zagonetne priče", Jasminka Petrović za knjigu "Od čitanja se raste".

Konkurs Dečje kritike "Dositejevo pero" ustanovili su pre 17 godina Sekretarijat za kulturu grada Beograda, biblioteka Dositej Obradović i organizacija Prijatelji dece opštine Voždovac prema Konvenciji Ujedinjenih nacija o pravima deteta da izraze svoje mišljenje o literaturu namenjenoj njima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: