Merkjuri i Džekson, najzad u duetu (VIDEO)

Trideset pet godina nakon početka rada na pesmi “There Must Be More to Life Than This” sastava Queen, na kojoj glas sa Fredijem Merkjurijem ukršta Majkl Džekson, konačno će biti zvanično objavljena.

Izvor: Izvor: B92, Rolling Stone

Petak, 19.09.2014.

19:11

Default images

Pesma će se naći na kompilaciji “Queen Forever” iza koje najveći delom stoji producent Vilijam Orbit, a koja će biti objavljena 10. novembra, piše “Rolling Stone”. Međutim, već sada na jutjubu možete preslušati Orbitovu verziju budućeg hita na kojem pevaju Merkjuri i Džekson.

“There Must Be More to Life Than This” je pesma koju su Majkl Džekson i Fredi Merkjuri snimili tokom rada na albumu “Hot Space”. Ipak, zajednička verzija nikada nije objavljena, pa je Merkjuri objavio pesmu na svom prvom solo albumu “Mr. Bad Guy” 1985. godine.

Vilijam Orbit, najpoznatiji po radu na Madoninom hvaljenom albumu “Ray of Light”, kaže da je pri prvom slušanju zajedničke verzije u studiju bio oduševljen emocijom koju su izneli muzičari.

“Čuti vokal Majkla Džeksona bilo je tako uzbudljivo. Tako jasan, tako kul i dirljiv, kao da je pevao uživo pored mene u studiju”, navodi Orbit. “Sa Fredijevim vokalom odmah pored, moje divljenje talentima popelo se na viši nivo.” Za razliku od Merkjurijeve solo verzije koja je bila znatno ogoljenija, Orbit je dodao gudače, gitare i mnogo više energije. Uz “There Must Be More to Life Than This”, na ovoj kompilaciji naći će se još nekoliko novih verzija starih pesama.

Novi život dobila je pesma “Love Kills” koju je Merkjuri snimio za restauriranu verziju filma “Metropolis” iz 1984. godine.

“Skinuli su celu disko produkciju i uradili pravi, tradicionalni Queen aranžman”, navodi Adam Lambert koji je uskočio u Merkjurijeve cipele tokom nedavnih nastupa grupe Queen. “To je neverovatna pesma, veoma dramatična i moćna, sa prelepom melodijom.”

Najavljena kompilacija “Queen Forever” biće upuštena u prodaju kao CD sa 20 pesama, ili kao dvostruko izdanje sa 36 pesama. Osim hitova kao što su “We Will Rock You” ili “Bohemian Rhapsody”, u konačan izbor ušle su i manje poznate pesme “Mother Love”, “The Miracle” i “Drowse”.

Queen Forever – Spisak pesama

Single CD:
Let Me In Your Heart Again
Love Kills – The Ballad
There Must Be More To Life Than This (William Orbit Mix)
It’s A Hard Life
You’re My Best Friend
Love Of My Life
Drowse
Long Away
Lily Of The Valley
Don’t Try So Hard
Bijou
These Are The Days Of Our Lives
Las Palabras De Amor
Who Wants To Live Forever
A Winter’s Tale
Play The Game
Save Me
Somebody To Love
Too Much Love Will Kill You
Crazy Little Thing Called Love

2-CD SET

CD1
Let Me In Your Heart Again
Love Kills – The Ballad
There Must Be More To Life Than This (William Orbit Mix)
Play The Game
Dear Friends
You’re My Best Friend
Love Of My Life
Drowse
You Take My Breath Away
Spread Your Wings
Long Away
Lily Of The Valley
Don’t Try So Hard
Bijou
These Are The Days Of Our Lives
Nevermore
Las Palabras De Amor
Who Wants To Live Forever

CD2
I Was Born To Love You
Somebody To Love
Crazy Little Thing Called Love
Friends Will Be Friends
Jealousy
One Year of Love
A Winters Tale
‘39
Mother Love
It’s A Hard Life
Save Me
Made in Heaven
Too Much Love Will Kill You
Sail Away Sweet Sister
The Miracle
Is This The World We Created
In The Lap Of The Gods…Revisited
Forever

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: