Grant Hart zvezda III Paralel festivala

Treći festival Paralel, u trećoj nedelji oktobra, donosi koncert Grenta Harta, "prvog Amerikanca koji je devedesetih godina održao koncert u Srbiji", reviju muzičkih dokumentaraca PARADOCS, kao i nekoliko izložbi među kojima je i strip izložba Oslobođenje Beograda.

Izvor: B92

Petak, 19.09.2014.

11:08

Default images

Grant Hart, osnivač i lider kultnog garažnog benda s kraja 80-ih, Husker Du, ovog puta u Beograd dolazi sa pratećim bendom ESC Life, a nastupiće u Kulturnom Centru Grad, u petak, 17. oktobra.

U intervjuu sa Grantom Hartom koji je objavljen na sajta festivala Paralel, na pitanje kakav je osećaj biti autor rok himni kao što su "Don't Want To Know If: You're Lonely", "Diane" ..., muzičar je rekao:

"Možda bih to mogao da objasnim tako što bih različite albume i pesme opisao kao različite sobe jedne kuće. One postoje i kada više ne boravite u njima, čak i kada o njima ne mislite, one su tu. U slučaju nekih pesama, to su neke baš neuredne sobe, u haosu…, previše čudnih uspomena ili nekih stvari koje su se tu desile čine da jednostavno ne želite mnogo da se zadržavate tamo. Opet, u neke ulazite jer ljudi to od vas očekuju. Ipak, one o kojima najviše mislite su one u/na kojima radite. Stihovima: "I will paint the walls this colour , but I am leaving the floor bare, no carpet. This room needs a window (bridge). Some rooms need more light than others." Pored koncerta Grant Harta, ovogodišnji PARALEL, na nekoliko gradskih lokacija, donosi i reviju muzičkih dokumentaraca u Kinoteci, pod nazivom PARADOCS, zatim nekoliko izložbi, među kojima je i strip izložba Oslobođenje Beograda, u Domu Omladine Beograda, te besplatnu strip radionicu, kao i tribinu na Filozofskom fakultetu.

Takođe, već je u toku i fejsbuk strip radionica Strip i ploče, otvorena za sve zainteresovane učesnike, zadatak je nacrtati omot za ploču omiljenog benda/izvođača, a najbolje autore očekuju nagrade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: