Džejson Izbel - prvo ime "Amerikana festa"

Muzičar Džejson Izbel, nekadašnji član Drive-by Truckers, osvojio je tri nagrade na godišnjoj ceremoniji, 13. po redu, "Americana Music Honors & Awards" u Nešvilu.

Izvor: B92, Beta-AFP

Četvrtak, 18.09.2014.

11:55

Default images

Izbel, pevač i gitarista rođen u Alabami, dobio je nagrade za najbolju pesmu, najbolji album i najboljeg muzičara, uprkos jakoj konkurenciji, prenosi USA Today.

"Srećan rođendan Henku Vilijamsu," rekao je Izbel dok je primao nagradu za pesmu godine "Cover Me Up," koju je i izveo uživo. "Da nije bilo tog čoveka (Henka), svirali bi sada u nekom ćumezu u nekom od boga zaboravljenom mestu."

Udruženje "Amerikana" ima 2000 članova, a svečanost se održala u legendarnoj sali "Ryman Auditorium", u kojoj se održavao kantri festival "Grand Ole Opry" od 1943. do 1974. godine. Dodeljene su i tri počasne nagrade, za životno delo - za autora pesme, pevača i muzičara/instrumentalistu. Dobili su ih Loreta Lin, Tadž Mahal i Flako Himenez

Dok je primao nagradu "Spirit of Americana/Free Speech of Music Award", Džekson Braun je rekao mu je čast da primi priznanje koje su pre njega dobili Džoni Keš i Kris Kristoferson, pored ostalih.

Tokom ceremonije nastupili su. Stardžil Simpson i Milk Carton Kids, Robert Plant i Pati Grifin, Rozana Keš, Parker Milsap, The Devil Makes Three, Hurray for the Riff Raff, Valeri Džun, Robert Elis, Sara Džaroz, St. Paul and the Broken Bones, Kasandra Vilson i Marti Stjuart.

Nagrade Amerikana dodeljuju se od 2002. i doprinele su popularnosti muzike amerikana, žanra koji nije definisan i mešavina je folka, alternativne kantri muzike i bluza. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: