“Rok je ubijen.” A ko je ubica?

Džin Simons, legendarni roker i frontmen grupe Kiss rekao je da je zahvaljujući lošim poslovnim modelima, koji uključuju razmenu i preuzimanje fajlova putem interneta, i fanova koji veruju da imaju pravo da ih poseduju besplatno, zaključuje da je rok mrtav.

Izvor: Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.09.2014.

13:34

Default images

"Veoma sam tužan što se neki petnaestogodišnjak u nekoj garaži negde u Sent Polu uključuje na svoj Maršal (pojačalo) i odvrće ga do 10, a neće imati priliku da to uradi i na nekom drugom mestu, kao što sam imao ja", rekao je Simons u intervjuu za “Esquire” koji je uradio njegov sin Nik, a prenosi CNN.

"On će, bez obzira na to šta da uradi, proći jadno", kaže poznati roker.

Simons za to krivi nedostatak podrške u muzičkoj industriji, pirateriju i činjenicu da stvaraoci nisu dovoljno cenjeni.

"To je veoma tužno za nove bendove. Oni jednostavno nemaju šansu", smatra on i poručuje da je bolje ni ne počinjati učenje gitare ili pisanje pesama.

"Testopisci i autori više rade iza scene, nego što vežbaju i oprobavaju se na sceni", smatra on i dodaje da "rok nije umro prirodnom smrću, nije umro od starosti. On je ubijen".

Međutim, na blogovima i društvenim mrežaam ova Simonsova izjava je naišla na negativne komentare, ali bez obzira na to on i dalje ne veruje u budućnost ovog muzičkog žanra.

Šta vi mislite - da li je rokenrol ubijen ili je u pitanju samoubistvo? I ko bi trebalo da se nađe na optuženičkoj klupi? Odgovorite nam putem komentara…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: