"Mali Budo" konačno stiže u Beograd

Baš kao što glavni junak filma stiže u Beograd, tako i film “Mali Budo” najzad dolazi u srpsku prestonicu. Premijera filma zakazana je za 24. septembra u Sava Centru i bioskopu Cineplexx Ušće, nakon čega kreće distribucija u celom regionu.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.09.2014.

13:05

Default images

Mali Budo (Petar Strugar), sin podgoričkog hirurga, koji nije baš na dobrom glasu, stiže u Beograd. Očeve prijateljsko-rođačke veze i vezice ubaciće ga u kovitlac crnohumornih dešavanja koje će nam na vrlo duhovit način dočarati prvi susret jednog mladića s našom prestonicom.

Ovo je ukratko radnja filma “Mali Budo” reditelja Danila Bećkovića koji je scenario napisao zajedno sa Dimitrijem Vojnovim.

O rediteljsko-scenarističkoj saradnji, Bećković kaže: “Potrebno je da vam neko jako veruje da bi pristao da piše scenario sa vama kada mu kažete da želite da film bude mešavina Miodraga Karadžića i Majkla Mana. Srećom, Dimitrije i ja pišemo zajedno godinama i on je odmah znao o čemu se radi. Do te mere dobro poznajemo jedan drugog da nekad ne mogu da prepoznam ko je šta napisao u zajedničkom scenariju.”

Glavne uloge u filmu tumače Petar Strugar i Sergej Trifunović, dok se u ostalim ulogama pojavljuju Petar Božović, Tihomir Stanić, Hristina Popović, Aleksandra Janković, Slobodan Ćustić, Andrija Milošević, Milorad Kapor, Stefan Bundalo, Uroš Jovčić, Slaviša Čurović, Tanasije Uzunović, Jelena Rakočević, Marko Kon, Toma Kuruzović i Marko Baćović.
“Mali Budo je nastao kao pokušaj da se mentalitetska filmska komedija prilagodi 21. veku. Pošto se mentalitet već prilagodio”, objašnjava Vojnov. “Trudili smo se da film bude dinamičan, višeslojan i da se uprkos crnom humoru, raznim pokvarenostima i nevaljalstvima na kraju ispostavi kao priča o velikom prijateljstvu koje obično nastaje iz nesporazuma.”

Za saradnju sa rediteljem Bećkovićem, Vojnov kaže da je bila vrlo specifična: “Obično scenarista piše a reditelj sugeriše izmene koje potom opet pisac realizuje. Na ‘Malom Budu’ Danilo je morao da zasuče rukave i dosta toga uradi sam, pre svega u domenu dijaloga. Pred početak rada na scenariju došao je sa jasnom slikom karaktera i miljea, i u stvari proces pisanja je bio kanalisanje te dosta zrele ideje. Sa mnogim stvarima smo i eksperimentisali, najviše u pogledu forme, načina izlaganja likova, na polju smena humora i mračnih tonova, i mislim da smo nekim rešenjima iznenađivali ostatak ekipe.”

Nakon premijere filma 24. septembra u Beogradu, “Mali Budo” naći će se na redovnim bioskopskim repertoarima u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Film će se potom u Makedoniji prikazivati od 16. oktobra, a u Hrvatskoj i Sloveniji od 30. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: