Jesen u znaku koncerata u Areni i SC

U Sava centru i Kombak areni do kraja godine biće održan niz koncerata poznatih izvođača različitih žanrova i svako će biti u prilici da pronađe ono što voli.

Izvor: Izvor: Tanjug

Sreda, 10.09.2014.

17:59

Default images

Ljubitelji klasične krosover grupe Il Divo mogu ih slušati 24. septembra u Kombank Areni i to će biti treći nastup ovog popularnog kvarteta koji naša publika uvek sa nestrpljenjem isčekuje.

Na novu turneju krenuli su kako bi promovisali šesti album pod nazivom "A Musical Affair". Ovo je njihova prva kompilacija sa pesmama iz čuvenih brodvejskih mjuzikala.

Generacije koje se sećaju 90-tih godina i tadašnjih muzičkih trendova očekuje koncert "Najbolje od 90-tih". Ovaj događaj vratiće određene građane u period kada je dens muzika bila globalno popularna, muzika uz koju su mnogi, sada već odrasli ljudi stasali.

Rhythm Is a Dancer, Pump Up The Jam, No Limit, Everybody Dance Now, All That She Wants, Informer, Be my Lover, Mr Vain, nezaboravni su hitovi čuvenog perioda devedesetih godina, koji će prvi put biti uživo izvedeni na jednom mestu i to 11. oktobra u Kombank Areni.

Publika će biti u prilici da vidi grupe Snap!, Technotronic, 2Unlimited, C+C Music Factory, Ace of Base, Snow, La Bouche i Culture Beat. Nakon densa i blještavih boja posetioce Kombank Arene očekuje potpuno drugačiji zvuk, pa će 6. novembra tamo nastupiti legendarni džez fjužn maestro na gitari John McLaughlin.

U svojoj skoro 40 godina dugoj karijeri on je snimio preko 40 albuma, kao solista i kao član mnogobrojnih grupa, a ove godine izdaje i novi studijski album pod nazivom "The Boston Records".

Ovaj virtuoz trenutno je na velikoj azijskoj turneji sa svojim džez kvartetom "The 4th Dimension" u kome su još klavijaturista Garry Husband, basista Hadrian Feraud, bubnjar Mark Mondesir, a u tom sastavu će posetiti i Beograd i pokloniti mu svirku od koje zastaje dah.

Što se tiče Sava centra, tamo će atmosfera biti malo drugačija. Prvi koncert je najavljen za 27. septembar kada će se predstaviti velikani operske umetnosti "Ruske zvezde za 21. vek".

U okviru operskog gala koncerta u dogovoru sa ruskom stranom, predstaviće se operske zvezde svetske muzičke scene, koje će u okviru programa predstaviti najpoznatije arije, duete i ansamble iz najznačajnijh opera ruske i svetske muzičke literature. Ubrzo nakon toga, odnosno 10. oktobra, poznati gitarista Vlatko Stefanovski predstaviće se koncertom povodom 40. godina na sceni i promocijom albuma "Seir".

Slovenački muzičar Magnifico poznat po hitovima Samo malo, Hir aj kam hir aj go, Giv mi mani i Pukni zoro održace svoj prvi samostalni koncert u Beogradu 18. oktobra uz brojne goste i pratnju the Serbian Army Orchestra.

Magnifico & the Serbian Army Orchestra (Umetnicki ansambl Ministarstva odbrane Srbije Stanislav Binicki) do sada su održali 15 koncerata u Sloveniji, Italiji i Švajcarskoj, a Sava Centar najavljuju kao "grande finale" zajedničke saradnje započete snimanjem muzike za hit filmove i tv seriju "Montevideo".

Nakon 45 godina uspešnog delovanja, najpopularnija pop grupa na podrucju bivše Jugoslavije odlučila je da se oprosti od svoje publike. Naime, Novi fosili oprostiće se od svojih prijatelja širom regije u sledećih godinu dana, a početak turneje biće u Beogradu 25. oktobra.

Prvi put u svojoj 36 godina dugoj karijeri, 31. oktobra i 1. novembra grupa Riblja čorba će održati akustični koncert.

To će biti odlična prilika za sve ljubitelje najpopularnijeg domaćeg rok benda da čuju Čorbine najveće hitove u potpuno drugom maniru, sa orkestrom i gudačima, da cuju Džindžerove solaže na akustičnim gitarama i da uživaju u mnogim iznenađenjima koja će biti spremna za taj dan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: