Vladislavu Bajcu uručeno kinesko priznanje

Pisac i izdavač Vladislav Bajac jedan je od ovogodišnjih dobitnika kineske državne književne nagrade „The Special Book Award of China“, koja mu je dodeljena 26. avgusta u Svekineskom narodnom kongresu u Pekingu.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.09.2014.

16:15

Default images

Ova kineska državna nagrada ustanovljena je 2005. godine od strane kineske Vlade, a dodeljuje se stranim prevodiocima, piscima i izdavačima za doprinos u promociji kineske kulture.

Ceremonija dodele nagrada održana je 26. avgusta veče pred otvaranje Međunarodnog sajma knjiga u Pekingu.

Ove godine uručeno je deset nagrada i to predstavnicima SAD, Francuske, Indije, Italije, Japana, Meksika, Srbije, Turske i V. Britanije. Dobitnik nagrade iz Srbije je pisac i izdavač Vladislav Bajac, direktor i glavni urednik izdavačke kuće „Geopoetika“.

Nagrade je uručila zamenica premijera i član Politbiroa Centralnog komiteta KP Kine Liu Jandung.

Ceremoniji je prisustvovao veliki broj kineskih zvaničnika, predstavnika Ministarstva kulture, Ministarstva prosvete, Državne administracije za štampu, izdavaštvo, film, radio i televiziju, Vlade Pekinga, asocijacija pisaca i izdavača i diplomatskog kora, a među njima i predstavnici Ambasade R. Srbije u NR Kini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: